2018-01-23 11:51:00

Папата се молеше пред моштите на перуанските светци


На 21 јануари 2018 година, во катедралата „Св. Иван Апостол“ во Лима, папата Фрањо заедно со околу 2500 свештеници, монаси, монахињи, семинаристи, на Бог посветени лаици и припадници на црковните движења се молеше пред моштите на перуанските светци.

На 21 јануари 2018 година, во катедралата „Св. Иван Апостол“ во Лима, папата Фрањо заедно со околу 2500 свештеници, монаси, монахињи, семинаристи, на Бог посветени лаици и припадници на црковните движења се молеше пред моштите на перуанските светци: свети Мартин де Порес, света Ружа Лимска, свети Турибиј Монгровејски, свети Иван Мациса и свети Фрањо Солана.

Светиот Отец во молитвата му се заблагодари на Бог за даровите кои ѝ ги подели на Црквата во Лима, и на плодноста на Црквата која се покажа во молитвата, делата на љубовта, мисионерското делување и служењето на спомнатите светци како и на многу други наши браќа и сестри.

РВ/к.мк
All the contents on this site are copyrighted ©.