2018-01-13 14:58:00

Папата во Рим ќе се сретне со украинската заедница


На 28 јануари 2018 година во базиликата Света Софија, папата Фрањо ќе се сретне со украинската источнокатоличка заедница.

Директорот на Канцеларијата за печат на Светиот Престол, на 12 јануари 2018 година претпладне извести дека папата Фрањо, прифаќајќи ја поканата на Неговото блаженство Светослав Шевчук, висок киевски надбискуп, поглавар на Источната католичка Црква во Украина, во недела на 28 јануари, ќе ја посети базиликата Света Софија во Рим и ќе се сретне со украинската источнокатоличка заедница.

РВ/к.мк
All the contents on this site are copyrighted ©.