2016-02-10 10:22:00

Послання Папи Франциска до молоді на початок Великого Посту


«Жити у присутності Небесного Отця – це набагато глибша радість, ніж світська слава», – такими словами у перший день Великого Посту в Церкві латинського обряду Папа Франциск звернувся до молоді, яка підписалася до спеціального каналу папського санктуарію в Помпеях у соціальній мережі «Telegram».

Мова йде про ініціативу «KeepLent» (ЗберігайПіст) відділу молодіжного душпастирства Прелатури Помпеїв, яка розпочалася у Попільну Середу 10 лютого 2016 р. та полягає в тому, що кожного ранку вписані особи отримуватимуть повідомлення з уривком зі Святого Письма та півторахвилинний аудіокоментар. Перші роздуми записав Святіший Отець. Того самого дня цей же євангельський уривок та коментар, разом з текстовою версією, будуть оприлюднені на сторінці Facebook та на каналі Youtube, як також на сайті згаданого відділу молодіжного душпастирства.

Папа Франциск коментував слова Ісуса про те, що постити, молитися та робити милостиню слід таємно, не напоказ, а Отець Небесний, Який бачить таємне, винагородить за це.

«Боже слово, – зауважив Святіший Отець, – дає нам вірний орієнтир для того, як добре пережити Чотиридесятницю. Коли ми робимо щось доброго, то, іноді, з’являється спокуса отримати похвалу, мати з цього винагороду, якою є людська слава. Але мова йде про фальшиву винагороду, тому що вона зорієнтована не те, що інші думають про нас. Ісус же каже чинити добро тому, що воно добре. Закликає нас завжди відчувати погляд Небесного Отця та жити у стосунках з Ним, а не посилаючись на судження інших. Жити в присутності Отця – це радість, набагато глибша від світської слави».

Підкресливши, що «зовнішні речі також є важливими», Папа наголосив, що «слід завжди жити у Божій присутності». «В молитві, відреченнях та братній любові робімо все, що можемо, смиренні перед Богом. Тоді будемо гідними винагороди Бога Отця», – підсумував Єпископ Риму, прохаючи молитися за нього.








All the contents on this site are copyrighted ©.