2015-11-16 09:31:00

Кінець світу – це зустріч з Ісусом. На молитві «Ангел Господній» з Папою Франциском 15 листопада 2015


Війни, голод і стихійні лиха, не є найважливішим посланням з Євангелії від святого Марка, в якому він провіщає кінець світу, бо кінцева мета – це зустріч з Господом. У своєму роздумуванні перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю 15 листопада 2015 року, Папа Франциск коментував читання римо-католицької Церкви в передостанню неділю церковного літургічного року, в яких говориться про прихід Божого Царства, як «кінець часів», наголосивши, що в центрі подій Ісус поставив Себе Самого, Свою смерть, воскресіння і друге пришестя в кінці віків. Полуденна молитва із Святішим Отцем зібрала на площі святого Петра у Ватикані десятки тисяч паломників та римлян.

«Нашою кінцевою метою є зустріч із воскреслим Господом, – сказав Папа і запитав присутніх: чи багато з вас про це думає? Про те, що настане день, коли ми зустрінемо Господа обличчям в обличчя? Ця зустріч є метою всього нашого життя. Ми живемо в очікуванні не якогось часу чи місця, але йдемо назустріч визначеній особі – Ісусові. Таким чином, проблема полягає не в тому, «коли» сповняться ці знаки, що провіщають кінець світу, але в тому, щоб ми були готові до цієї зустрічі. Не йдеться про те, щоб знати, як це все станеться, але про те, як ми повинні поводитись сьогодні, очікуючи цих подій. Ми покликані жити сьогоднішнім днем, будуючи майбутнє із спокоєм, довір’ям до  Бога та надією».

Далі Святіший Отець підкреслив, що найважче осягнути саме чесноту надії. За його словами, вона є найменшою, але, водночас,  найсильнішою, бо відображає обличчя воскреслого Господа, «Сина Чоловічого, що йтиме по хмарах з великою силою й славою». (Мк, 13, 26) Господь Ісус є не тільки остаточною метою нашого земного паломництва. Він постійно присутній у нашому щоденному житті, щоб супроводжувати нас і перестерігати від лжепророків та фаталізму.

Далі Папа Франциск запитав у присутніх, скільки з них читають і серйозно сприймають гороскопи, намагаючись заглянути в майбутнє. «Якщо у вас виникне бажання прочитати гороскоп, краще гляньте на Ісуса, Який завжди з нами, – наголосив Святіший Отець. – Саме присутність Ісуса нагадує нам про очікування й чування, виключаючи як нетерпіння, так і заспаність, як забігання вперед, так і перебування в пастці сьогодення та світськості.

«Також і в наші дні не бракує стихійних і моральних лих, ані негараздів та всякого роду бід. Усе проминає, – пригадує нам Господь, – тільки Він, Його Слово залишається як світло, що провадить та зміцнює наші кроки. Він завжди нам прощає, бо перебуває поруч із нами. Потрібно тільки вдивлятись у Нього і Він перетворить наше серце», – сказав на закінчення Вселенський Архиєрей.








All the contents on this site are copyrighted ©.