2015-10-21 15:50:00

Папа Франциск про щедрість Божої любові до людини


Божа любов до людини є надзвичайно щедрою. На цьому наголосив Вселенський Архиєрей у проповіді під час Святої Меси у каплиці ватиканської резиденції «Дім Святої Марти» у вівторок, 20 жовтня 2015 р. Проповідник вказав на щедрість Господа Бога стосовно людини, яка, натомість, часто не є великодушною у любові та звикла дарувати лише частинку того, що посідає.

Папа Франциск, натхнений прочитаним уривком із Послання святого апостола Павла, пригадав, що спасіння, яке приніс на землю Ісус Христос і яке перевищує упадок Адама, вказує нам на щедрість Божої любові. Жертва Ісуса Христа дозволяє нам збагнути, що спасіння – це «дружба між нами та Ним».

Саме тому Апостол Народів не вагаючись стверджує: «Де збільшився гріх, там перевершила благодать» (Рм. 5, 20). І справді, Божа благодать перевершує все! Такою є Божа любов, тобто, – безмежною! Єпископ Риму підкреслив, що ця безмежність Господньої любові до людини добре передана у притчі Ісуса про милосердного батька, який щодня виглядав, очікуючи повернення свого блудного сина.

«Боже серце, – наголошує Святіший Отець, – не є зачинене, воно завжди відкрите. І коли ми приходимо як той син, Він нас обіймає та цілує: Він є Богом, що святкує», адже Його дитина, що заблукала, повернулась до батьківського дому.

«Бог не є дріб’язковим, Він не знає дріб’язковості. Він дає все. Бог не є непорушним Богом: Він виглядає, очікує, що ми навернемось. Він є Богом, Який виходить: виходить, щоб шукати, шукати кожного із нас», – наголосив проповідник, пригадуючи, що Господь щоденно нас шукає, як заблукану овечку чи драхму.

Як пригадав Вселенський Архиєрей, на небі більше радості від одного грішника, що кається, як від ста праведників. На закінчення Папа Франциск підкреслив, що нашим обмеженим розумом ми не спроможні збагнути безмежну Божу любов, яку приймаємо як благодать.   








All the contents on this site are copyrighted ©.