2015-04-08 16:32:00

Латинський патріарх Єрусалиму: Поховаймо страх і поділи у Господньому Гробі


«З цього Гробу вийшли світло та мир. І сьогодні знову, звідси, з цієї розтерзаної Святої Землі, повинні наново випливати світло та мир. Просімо Господньої благодаті для Святої Землі та для всього світу», – таку молитву підніс під час Пасхальної Святої Меси в базиліці Господнього Гробу в Єрусалимі Блаженніший Фуад Туаль, латинський Патріарх Єрусалиму, який зазначив, що вірні на Близькому Сході щодня стають «свідками трагічних подій», які вчиняють їх «сучасниками Голготи». «Але ніхто не може відібрати в нас нашої радості та віри у Воскреслого, тому що Господь заохочує нас, навіть серед труднощів, які переживаємо, досвідчувати першоплоди Його Воскресіння».

Ієрарх закликав вірних «переживати перше чудо Воскресіння, яким є радикальна зміна серця, тобто, навернення». Прикладом цього є сотник під хрестом, солдати, учні, що були зібрані у горниці за зачиненими дверима. «Воскресіння, – сказав проповідник, – перемінило їх, і вони стали свідками, щасливими свідками, готовими переносити страждання задля Христа. Отож, поховаймо у Христовому Гробі наші світські нахили, непослідовність, релігійні поділи, насильство, брак віри та страхи». Адже християни покликані бути «знаками надії, не зважаючи ні на що».

«Особисті інтереси деяких осіб утискають добру волю тих, які шукають миру і справедливості. Але сучасні мученики, – підсумував архиєпископ Фуад Туаль, – не перестають давати свідчення Христовому Воскресінню».








All the contents on this site are copyrighted ©.