2013-12-12 14:33:39

Святіший Отець Франциск: прислухаймось до слів любові Господа Бога, до слів Божої близькості та ніжності!


Під час Святої Меси 12 грудня 2013 року в резиденції «Святої Марти» у Ватикані Папа Франциск наголосив на тому, що, приготовляючись до празника Христового Різдва, було б добре в мовчанні прислухатись до Господа Бога, Який промовляє до нас із батьківською та материнською ніжністю. Святіший Отець, опираючись на біблійний уривок із книги пророка Ісаї, який читався цього дня у римо-католицьких храмах, вказав не так на те, що каже Господь, як на те, в який спосіб Він це каже. Всевишній промовляє до людини так, як це робить мама і тато до своєї дитини, тобто з усією лагідністю та любов’ю.

«Коли дитині присниться якийсь страшний сон і вона прокидається та плаче, батько підходить і каже: «Не бійся, не бійся, я є тут». Так само промовляє до нас Господь», – підкреслив Єпископ Риму. Kоли поглянемо на тата чи маму, які промовляють до своєї дитини, то зауважуємо, як вони стаються маленькими і говорять із нею дитячим голосом, при цьому супроводячи свою мову дитячими жестами. Хтось, хто спостерігає збоку, міг би сказати, що ці дорослі трішки смішні. Однак, любов батька і матері спонукає їх наблизитись до дитини. Коли б вони розмовляли з дитиною по-дорослому, то вона все одно б їх зрозуміла, але батьки бажають уподібнити свою мову до дитячої, прагнуть у таки спосіб наблизитись до своєї дитини. Так само робить і Творець.

«Такою є мова Господа Бога, мова любові батька, матері», – підкреслив Вселенський Архиєрей. При цьому він пригадав, що ми повинні слухати, що саме промовляє до нас Господь, але також і в який спосіб Він це робить та наслідувати Його: бути поблажливими до наших братів, ставитись до них з любов’ю та лагідністю. Папа пригадав, що Бог стає маленьким, щоб зробити мене могутнім, Він йде на смерть, щоб я міг жити. «Це є музика Божої мови, а ми, приготовляючись до Різдва, повинні її чути», – мовив Святіший Отець, наголошуючи на тому, що, зазвичай, різдвяні свята видаються дуже гучними, тому дуже корисною була б тиша, щоб прислухатись до слів любові Господа Бога, до слів Божої близькості та ніжності.








All the contents on this site are copyrighted ©.