2013-07-26 13:16:59

Христос бажає скріпити вас у вірі, а я скріпитьсь вашим ентузіазмом. Слово Папи Франциска на відкритті свята привітання молоді в Ріо-де-Жанейро


«Бачу у вас красу молодого Христового обличчя, а моє серце наповнюється радістю», – сказав Папа, пригадуючи, що вдруге Всесвітній День Молоді відбувається в Латинській Америці. Перша велика зустріч Папи з учасниками ВДМ відбулася 25 липня 2013 р., ввечері, на набережній Копакабана.

«Ви, юнаки й дівчата, численно відгукнулися на запрошення Папи Венедикта XVI, який вас скликав на це святкування. Від щирого серця йому дякуємо. Йому, який скликав нас сьогодні сюди, надсилаємо вітання та гучні оплески», – сказав Святіший Отець, пригадавши, що перед від’їздом він відвідував свого попередника, і той обіцяв супроводжувати зустріч своїми молитвами та слідкувати за її перебігом по телебаченні, а тому повинен почути це привітання.

Папа Франциск зазначив, що численні юнаки й дівчата, які прибули з різних кінців світу, часто віддалені не лише у географічному сенсі, але також з культурної чи соціальної точки зору. «Але сьогодні ми всі тут, об’єднані разом, щоб ділитися вірою та радістю зустрічі з Христом, радістю бути Його учнями».

У контексті проведення зустрічі на березі моря, Святіший Отець пригадав подію покликання перших учнів на березі Тиверіядського озера. «Сьогодні Ісус знову запитує нас: Хочеш бути моїм учнем? Хочеш бути моїм другом? Хочеш бути свідком мого Євангелія? Посеред Року віри ці запитання запрошують нас оновити наші християнські зобов’язання. Ваші родини та місцеві спільноти передали вам великий дар віри, у вас зростав Христос. Сьогодні Він бажає прийти сюди, щоб скріпити вас у цій вірі», – сказав Папа Франциск, додаючи, що також він, у свою чергу, прибув, «щоб скріпитися ентузіазмом вашої віри».

«Вітаю всіх вас з великою любов’ю. Вас, що прибули з п’яти континентів, а через вас – вітаю всю молодь світу, особливо тих, які бажали, але не змогли приїхати до Ріо-де-Жанейро. Всім, хто єднається з нами через радіо, телебачення та Інтернет, усім кажу: Вітайте на цьому святі віри!», – закликав Святіший Отець, згадавши і про тих юнаків і дівчат, які в різних кінцях світу на місцевому рівні єднаються з учасниками ВДМ, наголосивши: «Найважливішою сьогодні річчю є це ваше зібрання та зібрання всієї молоді світу, що слідкують за нами через засоби комунікації».







All the contents on this site are copyrighted ©.