2012-10-01 12:25:28

Ми повинні вміти цінити одні одних. На молитві «Ангел Господній» з Папою в останній день вересня


Повчання, виголошене перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 30 вересня 2012 р., Святіший Отець присвятив євангельському уривкові, в якому розповідається про те, як учні хотіли заборонити виганяти бісів іменем Ісуса тому, хто не належав до їхнього грона. Ісус не дозволив цього чинити, натомість, використав цю нагоду, щоб пояснити, що «Бог може чинити добрі діла та чудеса і поза межами їхньої групи», і що «співпрацювати в будівництві Божого царства можна різними способами, навіть подавши місіонерові тільки одне горнятко води».

«Члени Церкви не повинні відчувати заздрості, але радіти, коли хтось з-поза спільноти чинить добро в ім’я Ісуса, лишень, щоб він чинив це зі щирими намірами та з пошаною», – зауважив Венедикт XVI, додаючи, що також і всередині Церкви трапляється іноді так, що маємо трудність у тому, щоб належно, в дусі глибокого сопричастя, оцінити речі, які відбуваються в різних церковних дійсностях. У той же час, слід уміти шанувати одні одних, прославляючи Господа Бога «за безмірну “фантазію”, з якою Він діє в Церкві та у світі».

Папа також звернув увагу на пересторогу святого апостола Якова, звернену до нечесних багачів, які покладають свою надію на багатства, зібрані насильством та зловживаннями. У цьому контексті Святіший Отець процитував святого Цезарія з Арля, який навчав, що «багатство не може причинити зла добрій людині, тому що вона його роздає з милосердям, як також не допоможе злій людині, тому що вона або його розтрачує, або жадібно зберігає».

«Слова святого Якова, перестерігаючи перед марною пожадливістю матеріальних благ, є також сильним закликом вживати їх у перспективі солідарності та спільного добра, завжди і на всіх рівнях діючи чесно та морально», – зазначив Венедикт XVI та закликав: «Дорогі друзі, за заступництвом Пресвятої Марії, молімося за те, щоб ми уміли без заздрості та ревнивості радіти кожному жестові, кожній ініціативі добра та мудро користуватися земними благами в постійному шуканні благ небесних».







All the contents on this site are copyrighted ©.