2012-08-04 11:20:30

Роздуми про місійне намірення Папи на серпень:свідчити Євангеліє аж до кінців землі


«Щоб молодь, покликана наслідувати Христа, була готова звіщати та свідчити Євангеліє аж до кінців землі» – це слова місійного намірення запропонованого Папою Венедиктом ХVІ на серпень. Воно звернене до членів «Апостольства молитви» та до всіх, хто молиться в наміренні Вселенського Архиєрея. Цей заклик безпосередньо стосується Всесвітнього Дня Молоді, який через рік проходитиме в бразилійському місті Ріо-де-Жанейро, темою якого є запрошення Ісуса Христа» «Ідіть і зробіть учнями всі народи».

Про місійне наміренна Папи на серпень розповіла Ліза Моні Бідін, керівник молодіжного департаменту італійської організації «Католицька Акція». Інтерв’ю з нею провів редактор Радіо Ватикану Алессандро Джізотті.

Ліза Моні Бідін підкреслила, що Папа закликає здобути досвід віри, поглибити фундаменти віри, що відкривають шлях на зустріч з Богом. А зробивши це, неможливо не стати місіонерами, тобто, запалати бажанням передати віру іншим молодим людям, щоб вони не тільки дізнались про Ісуса, але щоб зустрінулись з Ним у своєму житті.

Святіший Отець запрошує свідчити Євангеліє аж до кінців землі, але, в дійсності, це свідчення починається від нашого ближнього, можливо, сусіда, можливо, юнака, якого зустрічаємо на вулиці... Слова «аж до кінців землі» дійсно починаються від нашого дому і простягаються на цілий світ. Бути місіонером – це не тільки від’їхати у далекі світи, але вміти відрити своє серце для інших, вбачити у другому ближнього.

Минулої неділі після молитви «Ангел Господній» Венедикт ХVІ сказав, що Всесвітній День Молоді в Ріо-де-Жанейро стане для багатьох молодих людей «цінною нагодою пережити радість і красу приналежності до Церкви і жити вірою». Саме радість і краса приналежності до Христової Церкви становлять спільний елемент усіх попередніх Днів Молоді. Уже сам факт – змогти побачити безліч молодих людей, зібраних задля Ісуса Христа і свідчення своєї віри – є прекрасним знаком, що несе надію для Церкви і для всього суспільства.

Всесвітній День Молоді в Бразилії є місійним з кожної точки зору. Молоді люди зберуться на бразилійській землі, щоб визнати та засвідчити перед усім світом свою віру і прагнення в усьому наслідувати Ісуса Христа.








All the contents on this site are copyrighted ©.