2012-07-24 15:30:57

Переживати у світлі взаємності стосунки між Церквою та світом. Папське послання учасникам Міжнародного Конгресу Світських Інститутів


«Чоловіки та жінки, здатні до глибокого погляду та доброго свідчення в історії», – таку характеристику світських, посвячених Богові осіб, знаходимо в Папському посланні, надісланому учасникам ІХ Міжнародного Конгресу Світських Інститутів, який 23 липня 2012 розпочався в італійському місті Ассізі. В наш час, який «ставить перед життям та вірою глибокі запитання», читаємо далі в документі, посвячені особи, прислухаючись до Святого Духа, мають завдання іти за своїм покликанням, перебуваючи у світі, «беручи на себе його тягарі та прагнення», з людським поглядом, який збігається з Божим. Таким чином, вони виконують важливу місію в Церкві, допомагаючи їй здійснювати своє перебування у світі, адже завдяки «богослов’ю історії, суттєвої частини нової євангелізації», сучасні люди мають змогу віднайти цей «справді вільний та мирний погляд на світ», якого потребують.

У посланні, яке з доручення Святішого Отця надіслав його Державний Секретар, зустрічаємо заклик до того, щоб стосунки між Церквою та світом переживати у світлі взаємності, бо не тільки Церква може щось дати світові, вчиняючи людство та його історію людянішими, але також завдяки світові Церква може краще зрозуміти себе саму та краще жити своєю місією. Документ вказує на три особливі сфери, на які повинні звернути свою увагу Світські Інститути. Це – повне дарування свого життя, як відповідь на особисту зустріч з Божою любов’ю, духовне життя, як непохитний та невідмовний орієнтир, а також постійна молитва та слухання Божого слова, «щоб будувати надію та довіру».

Папа закликає богопосвячених світських бути готовими жертвувати своїм життям, щоб будувати шляхи, що ведуть до спільного добра, не шукаючи заздалегідь заготованих рішень, а вирізняючись винахідливістю завдяки слуханню Святого Духа. А для цього потрібно розвивати погляд, знатний дивитися у майбутнє, та бути міцно вкоріненими у Христі.







All the contents on this site are copyrighted ©.