2011-10-03 15:59:04

Тижнева програма місійного молодіжного душпастирства в дієцезії Папи


Вітаючи після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 2 жовтня 2011р., прочан, зібраних на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Венедикт XVI запевнив, що молитиметься за успішне проведення місії «Христос у центрі», організованої Відділом молодіжного душпастирства Римської дієцезії. «Також і цього року, на початку жовтня – місійного місяця, Відділ молодіжного душпастирства проводить місію, що називається “Ісус у центрі”», – сказав Святіший Отець, додаючи: «Запевняю свої молитви за цю ініціативу».

Учасниками вже восьмого з черги проведення місії «Ісус у центрі» стануть приблизно 400 юнаків і дівчат, які відвідають школи та місця, в яких зустрічається молодь, щоб звіщати там Євангеліє. Цьогорічний захід присвячений постаті блаженного Івана Павла ІІ.

Місія розпочалася 1 жовтня 2011 р. врученням місіонерських мандатів під час Служби Божої, відправленої на парафії Пресвятої Великої Богоматері у районі Риму Понте Мільвіо. Саме на цю частину Вічного Міста розповсюджуватиметься цьогорічна молодіжна місія. Серед різних ініціатив – організація «Табору радості», який буде проведено щовечора в різних місцях згаданого району. Щовечора, о 21-й годині, передбачені зустрічі, присвячені молитві, свідченням та концертам. Місія закінчиться у суботу, 8 жовтня, Службою Божою та Євхаристійною процесією. Варто згадати, що на території парафії Пресвятої Великої Богоматері розташований дім Головної Управи українських Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, які беруть активну участь у різних заходах, які тут проводяться.

Завданням ініціативи «Ісус у центрі», за словами о. Мауріціо Міріллі, керівника Відділу молодіжного душпастирства Римської дієцезії, є наблизити молодь до Ісусової любові. Вона задумана як «місія молоді для молоді» та відбувається в місцях, які молодь зазвичай відвідує. В центрі місії, як говорить сама назва, є постать Христа, Який «провадить євангелізаційне діло підлітків та спонукує також “адресатів” поширювати серед інших те ж саме послання любові». Отець Міріллі також висловив сподівання, що ініціатива «Ісус у центрі» стане теж досвідом, завдяки якому «місійність стане звичайним стилем життя», тобто стилем радості, яка випливає зі звіщення ближнім Євангелія.








All the contents on this site are copyrighted ©.