2011-05-26 16:45:31

Через поріг тисячоліття з Іваном Павлом ІІ (33)


RealAudioMP3 Блаженний Іван Павло ІІ з великою любов’ю та увагою ставився до хворих, окремо приймав їх під час аудієнцій, під час своїх апостольських подорожей також мав зустрічі із хворими та страждаючими. І не тільки із ними, але також і з тими, які піклуютьмся хворими – лікарями, санітарним та адміністративним персоналом різних лікарень. 1993 року, відвідуючи лікарню в місцевості Кастільйоне, що на півночі Італії, блаженний Іван Павло ІІ сказав:

«Хвора людина, не зважаючи на свою прикру ситуацію, отримує від зустрічі з Христом світло і наснагу, що є немов цілющим бальзамом для душі. Віра нас навчає, що Син Божий, воплотившись і піддавшись законові страждання аж до смерті на хресті, поділив наші людські умови і бажав запевнити, що у нашому щоденному житті все має свій сенс, навіть страждання. Своїм воскресінням Ісус Христос відкрив нам двері надії, щоб випробування ніколи нас не пригноблювало, а зможемо це осягнути тоді, коли будемо з довір’ям вдивлятись у милосердне Христове обличчя.

Дорогі брати й сестри! – звернувся до хворих Іван Павло ІІ. – В будь-якій ситуації поводьтесь відважно, послідовно, витривало і з великою вірою. Навчіться від святих вірити в Бога і в Його Провидіння, яке ніколи не розчаровує нашої надії. Святі також навчають нас завжди звертатись до Ангелів-Охоронців, зокрема під час випробувань. Звертайтесь до них з довір’ям і постійністю».








All the contents on this site are copyrighted ©.