2011-03-06 14:32:21

Христос є скелею нашого життя! Молитва «Ангел Господній» з Папою Венедиктом ХVІ у першу неділю березня


Сьогодні, 6 березня 2011 р., у неділю, яка передує Великому Посту, Святіший Отець Венедикт ХVІ, як і щонеділі, зустрівся із тисячами паломників та гостей Вічного Міста, які зібрались на площі святого Перта перед ватиканською базилікою. Промовляючи до присутніх, Вселенський Архиєрей прокоментував євангельський уривок, який Римо-Католицька Церква призначила на цей день, і який передає нам закінчення нагірної проповіді Ісуса Христа, а саме, про те, як Спаситель, розповідаючи учням притчу про двох чоловіків, які будували свій дім один на піску, а інший на скелі, запрошує їх до слухання та виконування Його слів (див. Мт. 7, 24-27).

Як зазначив Папа, у цей спосіб Месія ставить Свого учня і його шлях віри у горизонт Завіту, що його Господь Бог встановляє з людиною. ІІ Ватиканський Собор навчає, що невидимий Бог, у Своїй великій любові, промовляє до людей як до друзів та залишається з ними, запрошуючи та приймаючи їх до сопричастя із Ним (див. DV, 2). У цій перспективі, кожна людина – це адресат Божого Слова, який запрошений взяти участь у цьому діалозі любові, свобідно відповідаючи на Божу ініціативу.

Ісус є живим Божим Словом. Коли Він навчав, люди відчували у Його словах Божу силу, чули Господню близькість, Його милосердну любов і віддавали шану Богові. «В кожній епосі та у кожному місці, той, хто має ласку пізнати Ісуса, зокрема, через читання святого Євангелія, залишається зачарованим, визнаючи, що в Його проповіді, у Його жестах, в Його Особі, Він виявляє нам правдиве Боже обличчя і, одночасно, виявляє нам нас самих, дає нам можливість відчути радість від того, що ми є дітьми Отця, Який у Небі, вказуючи нам надійну основу, на якій треба будувати наше життя», – промовив Єпископ Риму, додаючи, що дуже часто людина не бажає діяти так, як вказує Ісус і віддає перевагу будуванню на піску ідеологій, влади, успіху та грошей, думаючи, що таким чином знайде стабільність та щастя.

«А на чому ми хочемо будувати наше життя?.. Христос є скелею нашого життя!» – наголосив Папа, заохочуючи вірних, просити допомоги у Пресвятої Богородиці, життя Якої було позначене вірністю Божому Слову. Закінчивши Свою недільну катехиху, Святіший Отець проказав із зібраними Богородичну молитву «Ангел Господній» та уділив усім своє апостольське благословення.







All the contents on this site are copyrighted ©.