2010-12-16 11:21:23

Будьте креативними в шуканні способів переміни ваших громад у місця доброти та довіри. Послання Папи Венедикта XVI учасникам 33-го "Паломництва довіри на землі"


Вже стало традицією, що з ініціативи екуменічної монашої спільноти з Тезе у Франції, європейська молодь різних конфесій збирається в одному з міст континенту, щоб молитовно провести старий та зустріти новий рік. Це – так зване «Паломництво довіри на землі». Цьогорічна, вже 33-тя з черги, зустріч відбудеться у голландському місті Роттердамі. Свої побажання учасникам надіслали глави Церков, релігійні лідери та керівники міжнародних організацій. Не забракло, очевидно, і послання від Святішого Отця Венедикта XVI.

«Нехай Господь Бог провадить вас та братів з Тезе, які організовують цю 33-тю європейську зустріч молоді, до джерел радості», – бажає учасникам Папа, зазначаючи, що ця радість не означає втечі від проблем людства, бо вона глибоко пов’язана з довір’ям до Бога. «Живучи цією радістю, приймаючи її, піддайтеся цьому радикальному оновленню людського буття, яке приніс і задля якого прийшов Христос. Таким чином, коли це потрібно, ви будете окрилені відвагою іти проти течії. Протистоячи міражеві індивідуалізму, ви ставатимете дедалі більше людьми сопричастя, даруючи себе ближнім».

Святіший Отець побажав юнакам і дівчатам, щоб після повернення додому Святий Дух надихнув їх креативністю та відвагою, щоб відкрити способи переміни місцевих спільнот у місця доброти серця та довіри, і щоб над світом заясніло світло миру. Призначаючи молоді зустріч наступного серпня у Мадриді, Венедикт XVI поручає її заступництву Пречистої Діви Марії та від щирого серця уділяє своє Апостольське благословення.







All the contents on this site are copyrighted ©.