2010-09-18 18:14:33

Всі покликані до участі в Христовій місії: Божественна Літургія в Вестмінстерському катедральному соборі (Лондон, 18 вересня 2010 р.)


У суботу об 11 годині місцевого часу у Вестмінстерському католицькому соборі Найсвятішої Христової Крові Венедикт ХVІ очолив Божественну Літургію. Катедральний храм вміщає тільки коло двох тисяч осіб, тому тисячі молодих людей за допомогою гігантських телеекранів змогли слідкувати за відправою, перебуваючи поза храмом.

Папа пригадав, що Євхаристійна жертва, яка пригадує нам Христове пасхальне таїнство, завжди була в центрі католицької віри. І за прикладом Христа, в кожній епосі численні мученики віддавали своє життя, щоб дати новий поштовх у розвиток Церкви. «Це бачимо і у наших братах й сестрах у світі, які ще до сьогодні зазнають дискримінації та переслідування з огляду на свою християнську віру», – зазначив Венедикт XVI, додаючи, що також це таїнство присутнє, часто в прихований спосіб, в житті окремих християн, які щодня єднають свої страждання з Господніми на освячення Церкви та відкуплення світу. Святіший Отець зазначив, що тут має на увазі також і великі страждання, спричинені зловживаннями щодо дітей та висловив співчуття та підтримку тим, хто постраждав від таких злочинів, зокрема, з боку деяких представників духовенства, висловлюючи сподівання, що сила Христової благодаті, Його жертва примирення принесуть зцілення та мир у їхнє життя.

Святіший Отець також звернувся із закликом до мирян взяти на себе хресний обов’язок брати участь у Христовій місії, стаючи «євангельською закваскою» суспільства.

Після богослуження Святіший Отець вийшов перед катедральний храм, щоб окремо поблагословити зібрану молодь.

Скеровуючи думку до гасла візиту «Серце промовляє до серця», Венедикт XVI закликав юнаків і дівчат заглянути у своє серце та подумати про любов, для отримання якої воно було створене і яку покликано дарувати. Папа зазначив, що ми кожного дня повинні дякувати за Його любов, яку отримали від Нього, а також за любов, яку отримуємо через наші родини, приятелів, вчителів, всіх, кого зустрічаємо в житті. Але, пригадав Венедикт XVI ми також створені, щоб дарувати любов, а любити іноді буває важко, адже наше серце може уразити егоїзм, заздрість, гордість. Тому Венедикт XVI вказав на приклад блаженної Матері Терези з Калькути, яка навчала, що давати любов – це плід щоденного рішення.







All the contents on this site are copyrighted ©.