2010-06-20 14:29:42

Священики - знак дбайливої Божої близькості до людей. Молитва "Ангел Господній" з Папою Венедиктом XVI 20 червня 2010


Після Служби Божої, очоленої у неділю, 20 червня 2010 р. в базиліці Святого Петра у Ватикані, Папа Венедикт XVI ще раз зустрівся з вірними, які зібралися на площі перед храмом, щоб опівдні проказати Богородичну молитву «Ангел Господній».

Промовляючи до присутніх, Святіший Отець скерував свою думку до вранішніх подій – уділення свячень новопресвітерам Римської дієцезії. Він зазначив, що Свята Тайна Священства показує, зі сторони Бога – Його турботливу близькість до людей, а з боку того, хто її отримує – готовність стати засобом цієї близькості через радикальну любов до Христа і до Церкви. Папа пригадав слова з євангельського уривку, який розповідає про те, як Ісус запитував учнів, що вони думають про Нього, ким Він є. На це запитання святий Петро з готовністю відповів: «Ти – Христос Божий», перевищуючи, таким чином, усі земські здогадки, які вважали Ісуса за одного з пророків. «Й Ісус, – зазначив Венедикт XVI, – після цього визнання віри повторює своє запрошення Петрові та іншими учням іти за Ним по трудній дорозі любові, аж до Хреста. Також і до нас, що можемо пізнати Господа через віру в Його слово і Святі Тайни, Ісус скеровує пропозицію щодня слідувати за Ним, також і нам пригадуючи про те, що для того, аби бути Його учнями, необхідно освоїти силу хреста – вершини наших благ і вінця нашої надії».

Далі Святіший Отець навів слова святого Максима Ісповідника, який зауважив, що саме хрест є відзнакою сили нашого Господа Ісуса Христа, Який до всіх казав: «Коли хто хоче йти за мною, нехай себе зречеться, візьме щодня на себе хрест свій і йде за мною». «Узяти хрест, – вів далі Папа, – означає докладати зусилля для подолання гріха, який загороджує дорогу до Бога, щодня приймати Господню волю, зростати у вірі, особливо перед обличчям проблем, труднощів та страждання». Венедикт XVI пригадав, що й у наші часи в світі є багато християн, натхнених любов’ю до Бога, які щодня беруть на себе хрест, як щоденних випробувань, так і тих, породжених людським варварством, що іноді вимагає відваги на найвищу жертву. «Нехай же Господь Бог подасть кожному з нас покладати нашу міцну надію на Ньому, у впевненості в тому, що йдучи за Ним, несучи наші хрести, разом з Ним прийдемо до світла Воскресіння», – побажав Святіший Отець, а тоді закликав вірних ввірити материнській опіці Пречистої Діви Марії новопресвітерів, молячись за те, щоб вони завжди були вірними учнями, відважними благовісниками Божого слова та розпорядниками Його дарів спасіння.







All the contents on this site are copyrighted ©.