2010-02-03 11:56:01

Богопосвячені особи є немовби мостом між Богом та світом. Папа Венедикт XVI під час богослуження Вечірні 2 лютого 2010


Про роль богопосвячених осіб як посередників між Богом та світом говорив Папа Венедикт XVI під час Вечірні у базиліці Святого Петра у Ватикані, яку 2 лютого 2010 року відслужив разом з численно зібраними представниками чернечих спільнот та семінарій Вічного Міста. Цього дня, з нагоди празника Стрітення Господнього за новим календарним стилем, відзначався 14-й День Богопосвяченого життя.

«Посвячена Богові особа все самим своїм буттям представляє для всіх, хто її зустрічає, немовби міст до Бога», – зазначив під час проповіді Венедикт XVI, пояснюючи, що так стається завдяки посередництву Ісуса Христа, Який розділив з нами людську неміч, щоб ми могли стати учасниками Його божественної природи. Папа закликав бути вдячними Господеві за дар богопосвяченого життя. «Якщо б його не було, то наскільки біднішим був би світ», – сказав Святіший Отець, додаючи, що його важливість полягає саме в тому, що воно є знаком безкорисливості любові, особливо в суспільстві, яке ризикує бути задушеним у вирі скороминущих речей та пошуку корисливості. «Натомість, богопосвячене життя свідчить про надмір любові, яка спонукає втратити своє життя, відповідаючи на безмірну любов Господа, Який перший віддав Своє життя за нас».

«Також і для сучасної людини богопосвячене життя залишається привілейованою школою “смиренності серця”, покірного визнання своєї немічності, але, одночасно, залишається школою довір’я до Божого милосердя, до Його любові, яка ніколи не покидає. У дійсності, чим більше хтось наближається до Бога, є ближчим до Нього, тим більше користі це приносить для інших. Богопосвячені особи досвідчують Божої благодаті, милосердя та прощення не лише для себе, але також для ближніх, будучи покликаними носити у своєму серці та молитвах турботи і сподівання людей, особливо тих, які далекі від Бога».







All the contents on this site are copyrighted ©.