2009-05-24 14:11:01

Християнська громада та все людство потребують Христового миру. Слова Папи Венедикта XVI перед молитвою "Царице Неба" в Кассіно


У неділю, 24 травня, Папа Венедикт XVI відвідав містечко Кассіно та монастир на горі Монтекассіно.

Промовляючи наприкінці Святої Літургії в Кассіно, перед проказуванням молитви «Царице Неба», Святіший Отець наголосив на словах Ісуса Христа, записаних в Євангелії від Івана: «Мир лишаю вам, Мій мир даю вам» (Ів. 14,27), підкресливши, що щоразу, коли служимо Святу Літургію, чуємо відгомін цих Ісусових слів. І як же сьогоднішня християнська спільнота та усе людство потребує вповні відчути смак багатства та сили Христового миру. Папа сказав, що святий Венедикт був великим свідком цього, бо ж прийняв той мир і спричинився до його щедрих плодів у ділах правдивого культурного та духовного відновлення, і саме з цієї причини при вході до абатства Монтекассіно, та до кожного венедиктинського монастиря, зустрічаємо слово «мир»: адже монаша спільнота покликана жити згідно із цим миром, що є найціннішим пасхальним даром, а тому його сила є у молитві. Але цей дар доручений людям, щоб вони його використовували і, зачерпнувши у молитві необхідної енергії, впроваджували в життя. Отож, щоб гарантувати соціальний прогрес у процесі миру нам потрібно дбати про справжнє життя молитви. «Ще раз історія монашества нас повчає, що великий зріст цивілізації приготовляється у щоденному слуханні Божого Слова, що спонукає християн до особистого та спільнотного зусилля у боротьбі проти будь-якої форми егоїзму та несправедливості», – наголосив Єпископ Риму, додавши, що лише навчившись боротись і перемагати зло у нас самих і у стосунках з іншими, стаємо справжніми будівничими миру і громадського прогресу.

«Нехай Пресвята Богородиця, Цариця Миру, допомагає усім християнам, у різних покликаннях та життєвих ситуаціях, бути свідками миру, який нам подарував Христос і залишив нам як відповідальну місію, яку ми повинні повсюди здійснювати», – промовив Папа.







All the contents on this site are copyrighted ©.