2009-01-18 14:24:09

Молитва "Ангел Господній" з Папою Венедиктом XVI
18 січня 2009


18 січня 2009 р., пополудні, на площі Святого Петра, перед найважливішим християнським храмом у світі, зібралось велике число мешканців міста Риму та інших регіонів Італії, паломників та туристів з Європи та інших континентів. Папа Венедикт ХVІ звернувся до зібраних із недільним повчанням, проказав із ними Богородичну молитву та уділив своє Апостольське благословення.

Розпочинаючи катехизу Святіший Отець пригадав, що сьогодні, 18 січня, Вселенська Церква відзначає 95 Всесвітній День мігранта та біженця. А оскільки цей рік є Роком Святого Апостола Павла, то Папа вибрав тему: «Святий Павло – мігрант і Апостол Народів». Савло, таким було його єврейське ім’я, народився в сім’ї емігрантів у Тарсі, великому місті в Кілікії, і виховувався в атмосфері трьох культур: єврейської, елліністичної та римської. Після навернення Павло стає «амбасадором» Христа Воскреслого, доносячи вістку про Нього усім народам, у переконанні, що саме в Ісусі усі народи покликані творити одну велику родину Божих Дітей.

За словами Вселенського Архиєрея, це є місією Церкви, особливо, у сьогоднішній час глобалізації. «Як християни, ми не можемо не відчувати потреби передавати вістку любові Ісуса, особливо тим, які Його не знають, чи перебувають у важких та болісних ситуаціях, – наголосив Папа Венедикт ХVІ, і згадуючи, в першу чергу, мігрантів додав – Їхня дійсність дуже різноманітна: у деяких випадках, дякуючи Богові, вона спокійна і добре інтегрована; в інших, на жаль, болюча, важка, а часом драматична. Хочу запевнити, що християнська спільнота з турботою дивиться на кожну людину і на кожну родину, і просить у Святого Павла сили відновленого пориву, щоб у кожній частині світу сприяти мирному співжиттю чоловіків та жінок різних етнічних груп, культур та релігій». Святіший Отець зазначив, що кожен із нас повинен бути свідком Ісуса, Його Євангелії, окремо, дбаючи про тих братів та сестер, які, з різних причин, приїхали з інших країн, щоб оселитись серед нас. Мусимо позитивно оцінити феномен міграції як можливості зустрічі різних культур.

А після молитви «Ангел Господній» та благословення, Папа, згадавши драматичну ситуацію в Секторі Гази та сотні невинних жертв, а також Тиждень молінь за єдність християн, привітав представників громад католицьких мігрантів у Римі. «Дорогі друзі, повторюю вам слова Апостола Павла: у Церкві ви не є чужинцями, ані гістьми, але частиною Божої родини». Після цього заохотив усіх мігрантів своєю вірою та традиціями збагачувати державні та церковні спільноти, до яких вони тепер належать.







All the contents on this site are copyrighted ©.