2008-11-30 13:21:03

"Ангел Господній" з Папою Венедиктом XVI.
Вітання Вселенському Патріархові та молитва за жертви терактів та збройних сутичок


Початок Адвенту та нового літургічного року були темою повчання Папи Венедикта ХVІ перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 30 листопада 2008 р.

У сучасному світі, позначеному поспіхом, коли часто скаржимося, що не вистачає часу, Церква приносить «добру новину»: Бог дарує нам свій час. Він увійшов у нашу історію своїм Словом і ділом спасіння, щоб відкрити її для вічності, зробити її історією свого союзу. Три вісі, що пронизують історію спасіння, це сотворення, воплочення Божого Слова та відкуплення, здійснене Ним, і Христовий прихід наприкінці часів, що включає остаточний суд. Ці три моменти не потрібно розглядати лише в хронологічному порядку, адже створення, що відбулося на початку, продовжується і здійснюється аж до кінця світу; Христове діло відкуплення, що відбулося в конкретному історичному моменті, огортає те, що було перед тим і після того; а другий прихід і Страшний суд мали свій вирішальний завдаток у Христовому Хресті. Час Адвенту – час очікування Господнього приходу, а Він приходить протягом всього нашого життя. Тож потрібно чувати, а це вимагає віддалення від земних благ, щирого каяття і дієвої любові, зазначив Папа.

Після проказування молитви «Ангел Господній» Вселенський Архиєрей пригадав, що на 30 листопада (за новим календарним стилем) припадає літургічний спомин св. апостола Андрія, який є небесним покровителем Константинопольського Патріархату. Венедикт ХVІ передав щирі вітання Вселенському Патріархові Вартоломеєві І та вірним цієї Церкви, бажаючи щедрих Божих благодатей. Папа також закликав молитися за жертви терористичних нападів в Мумбаї (Індія), як теж збройних сутичок у Ніґерії, та за всіх поранених з будь-яких причин. «Просімо Господа, щоб заторкнув серця тих, які оманюють себе, що це є шляхом розв’язання місцевих і міжнародних проблем», – сказав Венедикт ХVІ, закликаючи християн бути прикладом лагідності і любові задля будування суспільства, гідного Бога і людини.







All the contents on this site are copyrighted ©.