2008-08-10 14:24:31

Молитва "Ангел Господній" з Папою Венедиктом XVI
10 серпня 2008


Сьогодні, 10 серпня, опівдні, на центральній площі перед катедральним храмом містечка Брессаноне, де у ці дні відпочиває Вселенський Архиєрей, зібралось коло 10 тисяч вірних, щоб зустрітись із Папою Венедиктом ХVІ, щоб почути його недільне повчання, проказати із ним молитву «Ангел Господній» та отримати його благословення. На початку місцевий єпископ Вільгельм Еґґер привітав Святішого Отця, запрошуючи його виконати своє Апостольське служіння – промовити до зібраних вірних. Розпочинаючи свою промову, Папа щиро подякував усім мешканцям містечка та усім тим, які спричинились до того, щоб його відпочинок був спокійним і приємним. Далі коротенько прокоментував євангельський уривок, призначений на цю неділю.

Опісля Папа пригадав нещодавню зустріч із молоддю в австралійському місті Сіднею. Де, за словами Святішого Отця, молоді хлопці та дівчата були знаком справжньої радості, іноді вони бурхливо і шумно виявляли цю свою радість, але завжди мирно і позитивно. Незважаючи на те, що їх було багато, вони не спричинили жодної шкоди чи безладу. Щоб бути веселими їм не потрібно було вдаватись до алкоголю, наркотичних засобів чи брутальної поведінки. Вони були радісними, оскільки мали можливість зустрітись разом і спільно пізнавати новий світ. Далі Папа порівняв цих молодих людей із їхніми однолітками, які часто втікають від реальності, вдаючись до засобів, які дають лише неправдиву радість, що, у свою чергу, нерідко призводить до трагічних наслідків. На думку Святішого Отця, така молодь є наслідком нинішнього так званого «суспільства добробуту»; і щоб заповнити внутрішню порожнечу і нудьгу, яке його супроводжує, підштовхує пережити нові пригоди, емоційніші та екстремальніші. Під час канікул існує небезпека піддатись подібним негативним бажанням пережити такі моменти приємності. Але, поводячись у такий спосіб, втікаючи від дійсності, людина не знаходить радості і спокою, а навпаки, людський дух дедалі більше втомлюється і засмучується. «Людська особа насправді відновляється лише у стосунку з Богом», – наголосив Вселенський Архиєрей, додаючи, що Господа зустрічаємо тоді, коли вчимось слухати Його голос у внутрішньому спокої та тиші.

А на закінчення, Папа заохотив усіх молитись, щоб час канікул та відпусток був дійсно часом доброго відпочинку, під час якого не занедбуватиметься зосередження та молитва, що є необхідними для того, що віднайти себе самих та інших.







All the contents on this site are copyrighted ©.