2008-05-18 13:41:00

Візит Папи Венедикт XVI до Генуї: зустріч з молоддю


Після відвідин педіатричної лікарні, на площі Маттеотті у Генії Папа зустрівся з понад п’ятьма тисячами юнаків та дівчат. Звертаючись до молоді Святіший Отець щиро подякував їм за присутність та за теплий прийом, за ентузіазм, який ніколи не повинен пригаснути, який повинен супроводжувати не лише у молодості, але й під час інших життєвих періодів. Папа закликав бути завжди молодими, однак, пригадуючи, що справжня юність не є питанням років, фізичної сили, чаріовного вигляду, дієвості. Для багатьох молодість є синонімом слова «радість», але це не так. На жаль, є багато молодих роками, проте внутрішньо старих. Бути молодими, - наголосив Венедикт XVI, - означає віднайти речі, які не проминають із швидкоплинними роками. Якщо молода людина віднайде справжні й великі цінності, – ніколи не постаріє, навіть тоді, коли тіло піддасться законам часу. Така людина завжди залишається молодою у серці, випромінюючи молодість, тобто великодушність, – наголосив Папа, додаючи, що лише той, хто є добрим і великодушним, є насправді молодим.

Далі Святіший Отець підкреслив, що Ісус є надійним Другом , який цікавиться серцем кожного із нас, який ніколи не зрадить, тому варто віддатись Його любові. Життям душі є зустріч із Ним. Папа зазначив, що пізнання спонукає до любові, а любов у свою чергу – до пізнання. Подібно є і з Спасителем. Потрібно поглиблювати наше пізнання про Ісуса, Його правду, записану у Євангеліях, яка передається із покоління в покоління Церквою. Без ґрунтовної духовної формації, без пізнання правд Спасителя, буде важко, а то й неможливо, пояснити нашим ближнім вірогідність вчення Ісуса, відповісти на їхні численні запитання, які торкаються життя, християнської моралі, нашої віри, Церкви. Далі Вселенський Архиєрей сказав, що коли людина віддаляється від Бога, Який є джерелом життя, то втрачає себе саму, а людське співжиття стає важким.

«Перебувайте в єдності одні з одними, допомагайте одні одним жити та зростати у вірі і християнському житті, щоб змогти стати відважними свідками Господа», – закликав Папа під кінець своєї промови до молоді. А на закінчення зустрічі із молоддю, Папа вручив Євангеліє представникам різних молодіжних груп, щоб вони були «знаком місійного посланництва».








All the contents on this site are copyrighted ©.