2008-05-18 11:45:13

Візит Папи Венедикт XVI до Генуї: відвідини педіатричної лікарні


18 травня вранці у Генуї, після приватного візиту та молитви у санктуарії Матері Божої Захисниці, Папа Венедикт XVI прибув до педіатричної лікарні імені Джанніни Ґазліні, де його очікувало понад три тисячі осіб. Це науково-дослідницький медичний інститут, заснований 1931 року Джіроламо Ґазліні, сенатором та промисловцем, на честь донечки Джанніни, яка померла у віці дванадцяти років. За бажанням засновника лікарні її президентом завжди є архиєпископ Генуї, щоб, таким чином, інститут ніколи не відхилився від християнського спрямування та щоб його підтримували євангельські цінності.

Тепер у лікарні працює понад дві тисячі лікарів та медичних працівників, щороку тут госпіталізується понад вісімнадцять тисяч маленьких пацієнтів з усієї Італії, а двадцять шість тисяч отримують амбулаторне лікування. Структура лікарні включає двадцять два корпуси, тому Святіший Отець проїхав панорамною автомашиною по території лікарні, щоб усі маленькі пацієнти могли його привітати.

Від імені госпіталізованих дітей Святішого Отця привітав дев’ятирічний П’єтро, який виразив радість від можливості так зблизька побачити Папу і попросив: «Молися за нас, щоб ми якнайшвидше повернулись здоровими додому».

«Педіатрична лікарня імені Ґазліні вписується в історію євангельської любові, яка вчиняє з Генуї «місто християнської любові», - серед іншого наголосив Папа, звертаючись до керівників, медичних працівників та дітей, які разом з батьками зібрались на шпитальній площі. Венедикт XVI висловив побажання, щоб ця дитяча лікарня й надалі залишалась справжнім санктуарієм життя та родини, що відзначається не тільки високою професійністю медичного персоналу та розвитком медичних технологій і методів лікування, але також і любов’ю та увагою до кожного маленького пацієнта і до їхніх батьків, адже саме це становить найперше і необхідне лікування. «Лікарня, - наголосив Папа, -повинна дедалі більше ставати місцем надії. Тут лікують дітей. Як же ж при цій нагоді не згадати любов та увагу, які Ісус виявляв до дітей? Він бажав, щоб вони були поруч із Ним, вказував на них, як на зразки щирої і великодушної віри, перестерігав, щоб їх не згіршувати, ані ними не нехтувати, співчував з вдовою з Наїну, яка втратила єдиного сина. Також і в наші часи Христос утішає страждаючих, Він хоче, щоб і ми, зі свого боку, свідчили Його любов до кожної людини, яка перебуває у важкій ситуації».

Венедикт XVI звернувся і до маленьких пацієнтів, повторюючи їм слова любові. «Господь Бог вас ніколи не залишить, - сказав Папа. – Будьте з Ним, ніколи не втрачайте спокою, навіть у найтемніші й найскладніші хвилини». Святіший Отець запевнив свої молитви за всіх хворих дітей та ствердив, що ця зустріч назавжди залишиться у його серці.








All the contents on this site are copyrighted ©.