2008-05-04 12:20:35

Свята Літургія з нагоди 140-річчя Італійської Католицької Акції


Сьогодні, 4 травня 2008 р., понад 100 тисяч італійських католиків, членів мирянської організації «Католицька Акція», зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на Святу Літургію, яку з нагоди 140-річчя організації відслужив кардинал Анжело Баняско, Архиєпископ Генуї, Президент Єпископської Конференції Італії.

Розпочинаючи свою проповідь, кардинал Анджело Баняско зазначив, що 140 років діяльності Асоціації «Католицька Акція» були шляхом духовного збагачення італійської Церкви та держави, а сьогоднішні ювілейні святкування і ця Свята Літургія – це подяка Господеві за усі дари, якими Він усіх щедро обдаровував. Кардинал Баняско, архиєпископ Генуї, наголосив, що сьогоднішні літургійні тексти запрошують присутніх пережити цей радісний ювілей у світлі вознесіння Ісуса на небо. В очах апостолів, що споглядають на Ісуса, Який віддаляється від них у напрямку неба, мабуть можна було спостерегти великий сум, бо ж їхній Учитель залишав їх, віддалявся, прямував до Свого Отця. А чи ми теж споглядаємо на Спасителя такими очима віри, чи погляд нашого життя також скерований на Христа?! Такий погляд вимагає формації до життя з Ісусом, яке живиться словом Божим, молитвою, Святими Тайнами, духовним проводом, – наголосив владика Анджело.

Далі кардинал зупинився над прочитаним текстом із книги Діяння Апостолів, наголошуючи, що цей біблійний уривок висвітлює бажання Ісуса, щоб Вселенська Церква була зібрана довкола Петра та Апостолів. А це означає, що лише у тісній злуці із церковною спільнотою можемо відчути усю повноту та благодать життя з Ісусом. А звертаючись до зібраної молоді наголосив: «Любов до Церкви, до Папи, до ваших Єпископів, є частиною вашого покликання». І так, як апостоли, що залишились у Єрусалимі і сприймали речі та людей уже новими очима віри, так і ми повинні дивитись на світ новим поглядом, просвіченим світлом Воскреслого Спасителя, будучи світками Ісуса для усіх людей.

На закінчення кардинал Анджело Баняско заохотив молодих осіб, так численно зібраних на площі перед ватиканською базилікою, до відстоювання християнських ідеалів, таких як право на життя, на свободу, на віровизнання, на природну смерть, протиставлячись культурі смерті, матеріалізму, вказуючи своїм життям на нерозривність подружжя, на родинні та соціальні цінності та інше. Підсумовуючу завдання, які на нас покладені, можемо сказати, що ми повинні бути вірними Господу Богу та людям, творячи гуманніше суспільство, а це, у свою чергу, вимагає від нас динамізму, відкритості на нові виклики сьогодення.








All the contents on this site are copyrighted ©.