2008-04-15 08:41:25

Генеральний Директор Радіо Ватикану про подорож Папи Венедикта XVI до США


«Христос – наша надія» - це гасло апостольських відвідин Святішого Отця Венедикта XVI Сполучених Штатів Америки. Як сказав Генеральний Директор Радіо Ватикану, о. Федеріко Ломбарді, ТІ, що, одночасно, очолює ватиканський прес-центр та телебачення Ватикану, Папа приходить до народу Америки із підтвердженням, що «Ісус Христос – це надія для всіх людей, для чоловіків і жінок будь-якої мови, раси, культури й нації». Не тільки кожна людина, але також і народи можуть знайти в Ньому впевнений орієнтир і сенс для творення братерської «родини», згідно із задумом Бога-Творця, Отця усіх.

Заповіддю взаємної любові Ісус освітлює і завершує «золоте правило», вписане в совість кожної людської істоти і в цьому «золотому правилі" взаємної любові ми можемо знайти одні одних, не зважаючи на відмінності між релігіями, не зважаючи на віру або невіру: «Робіть іншим те, що ви хочете, щоб вони вам робили; не чиніть того, чого не хочете, щоб вам чинили».

В ООН, на асамблеї представників всіх народів світу, в серці нації, яка у значний спосіб впливає на сьогоднішню і майбутню долю людства, Венедикт XVI бажає запропонувати своє служіння духовного і морального авторитету, з властивою йому ясністю вказуючи на те, чого сьогодні найбільше потребуємо: фундаменту, міцної і загальної опори, на якій спільно зможемо давати відповіді на історичні виклики, перед обличчям яких тепер знаходимось. Разом, спільно, бо, як сказав Папа Іван Павло ІІ,саме в ООН, ми творимо одну сім'ю народів. Якщо ми разом наново віднайдемо цю непохитну основу, то зможемо дивитись на майбутнє з надією «миру, справедливості й свободи».








All the contents on this site are copyrighted ©.