2007-11-19 12:44:43

Молитва "Ангел Господній" з Папою
18 жовтня 2007


У неділю, 18 листопада 2007 року, у своєму повчанні перед молитвою «Ангел Господній» із вірними, що численно зібрались на прощі перед базилікою святого апостола Петра, Папа Венедикт XVI зупинився над уривком із Євангелії від святого Луки, над текстом, який літургія римо-католицької Церкви пропонує саме на цей день.

Як записав святий євангелист Лука, Ісус Христос закликає своїх учнів не боятись, бути відважними, сміливо зустрічати усі життєві труднощі, з вірою в Ісуса та надією на Його допомогу переносити навіть важкі часи переслідувань. «Коли почуєте про війни та розрухи, не страхайтеся, бо треба, щоб це сталося спершу, але кінець не зараз», – цитуючи ці слова Папа наголосив, що Церква вже від самих початків, пригадуючи це повчання Спасителя, живе в молитовному очікуванні на другий і славний прихід Господа. Хід історії наповнений різноманітними моментами, де, на жаль, знаходять місце і людські драми та стихійні лиха. В історії розвивається план спасіння, який вже сповнив Своїм воплоченням, смертю та воскресінням Господь наш Ісус Христос. Проповіддю Доброї Новини, Святими Тайнами та свідченням християнської любові, Церква продовжує звіщати та втілювати у світі це Таїнство спасіння.

«Дорогі брати та сестри, приймімо запрошення Христа сміливо йти назустріч щоденним подіям, покладаючись на Його дбайливу любов», – наголосив Вселенський Архиєрей, заохочуючи не боятись майбутнього, навіть тоді, коли воно видається нам забарвленим у темний колір, бо ж Христос є першим і останнім, початком і кінцем усього. Спаситель запевняє нас у тому, що хто не засумнівається в Його любові і не побоїться втратити своє життя за Нього, той віднайде це життя в у повноті.

У цій перспективі Святіший Отець підкреслив особливість богопосвяченого життя, а, зокрема, покликання до контемплятивних монастирів. Саме цим покликанням Церква присвячує особливий день, 21 листопада, в коли за новим стилем відзначаємо празник Входу у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці. Папа пригадав, що ми повинні бути вдячні тим особам, які повність посвятились на служіння Господеві, бо через них на людство спливає багато Божих ласк. Це особи, які повністю віддались у руки Божі, чим подають нам добрий приклад, покладаючись на Боже Провидіння, яке через добрих та щедрих людей підтримує тих відданих дітей Господніх. Монастир, немов духовна оаза, вказує сьогоднішньому світові найважливішу річ задля якої варто жити, – Бога та Його безмежну любов до людини.

Закінчуючи свою недільну катехизу, Вселенський Архиєрей заохотив вірних молитись до Пресвятої Богородиці, просячи підтримки для усіх християн у свідченні своєї віри світові.







All the contents on this site are copyrighted ©.