2007-09-02 09:13:23

Лорето: Молитовне чування з Папою


Вчора, 1 вересня, коли виходила в ефір наша вечірня передача, в долині Монторсо на побережжі Адріатичного моря, вже розпочалося молитовне чування молоді за участю Папи. Це чування, в якому взяли участь понад 400 тисяч юнаків та дівчат, складалося з молитов, пісень, роздумувань і свідчень молодих людей про те, як вони переживають свою віру в конкретних життєвих ситуаціях. Так, Джованна і П’єро з м. Барі, що на півдні Італії, розповіли про життя в регіоні, де молоді важко здобути освіту та знайти працю, про ситуацію на півночі Італії розповіла Сара з Генуї, а Іларія з Риму, донька розлучених батьків, поділилася досвідом того, як з допомогою віри та завдяки душпастирській опіці зуміла вийти з кризи. Не раз поверталася тема життя на периферії, на маргінесі суспільства, і до цього нав’язав Венедикт XVI, відповідаючи на запитання молоді.

«Одним з аспектів ситуації відсування стількох людей за борт життя є те, що розбиті важливі клітини суспільного життя, які можуть бути центрами і на периферії», – сказав Венедикт XVI, підкреслюючи, що сім’я повинна бути місцем зустрічі поколінь, де вчимося жити, вчимося необхідних чеснот. Вона, однак, – в небезпеці. Тому потрібно робити все можливе, щоб сім’я ставала справжнім центром життя на периферії. Також і парафія, жива клітина Церкви, повинна бути справжнім місцем натхнення та солідарності. «Також і в Церкві часто говориться про периферію і про центр, яким мав би бути Рим. Однак, в Церкві нема периферій, бо там, де є Христос, там є центр. Там, де служиться Пресвята Євхаристія, де є кивот, там є Христос, а отже – центр. І ми повинні робити все можливе, щоб ці живі центри насправді існували і були діяльними. Щоб вони були силою, яка протиставляється маргіналізації» – закликав Папа.

Інше запитання стосувалося того, чому Бог «мовчить», чому не дає про себе знати відкрито. Відповідаючи на нього, Святіший Отець звернув увагу на те, що якщо маємо відкрите серце, то у житті не раз переживаємо ситуації, коли дійсно відчуваємо присутність Творця. Краса створеного світу, Боже слово, урочисті богослужіння, мистецтво та музика, особиста молитва – це місця зустрічі з Всевишнім.

Далі Венедикт XVI звернувся до молоді з своїм словом.







All the contents on this site are copyrighted ©.