2007-08-24 14:11:11

Рух "Спільність і визволення" – організатор Мітингу за дружбу між народами


Організатором Мітингу за дружбу між народами, що від 19 до 25 серпня триває в італійському місті Ріміні, є рух „Спільність і визволення” – «Comunione e Liberazione», який виник в Італії 1954 року з ініціативи священика-богослова Луїджі Джуссані, що засновував молодіжні спільноти у середніх школах та в університетах, що мали на меті сприяти поширенню християнської присутності серед молоді. Тепер цей рух діє в понад сімдесяти країнах світу на усіх континентах, включаючи молодь та дорослих, мирян та богопосвячених осіб з різних суспільних верств.

Рух „Спільність і визволення” успішно поширюється в усьому світі, а його притягаюча сила полягає в тому, що він представляє Христа, як основу, осередок життя і прагнень людини. Навколо отця Джуссані збирались тисячі молодих людей – не церковних, не практикуючих, але, коли він говорив про Христа, вони його слухали з надзвичайним зацікавленням. За прикладом апостолів, він проповідував саме Ісуса, як центр людського життя. Отець Джусcані говорив: "Ви можете не вірити мені на слово, але спробуйте самі жити згідно з Євангелієм – і з досвіду свого життя зрозумієте, що Христос – основа вашого життя.

Мітинг за дружбу між народами в Ріміні дає можливість пережити свою віру в атмосфері радості і взаємоподілу, а саме його проведення є свідченням відповідальної та активної участі мирян у житті католицької Церкви. Він викликає дедалі зростаюче зацікавлення і серед молоді, і серед зрілих людей. Цей Мітинг – це справжній досвід діяльної любові, соціального зобов’язання, християнських ініціатив у політиці, бізнесі, мистецтві, в усіх аспектах людського життя. Звичайно, що молодь привертає і атмосфера свята, яка тут панує. Але не тільки це. Молоді люди шукають і знаходять відповіді на питання свого серця, починають розуміти, що Христос може змінити повсякденне життя, усвідомлювати цінність кожної миті, прожитої по-християнському.

Уже два роки немає в живих натхненника Мітингу, отця Джуссані, але коло його духовних дітей розширюється, охоплюючи весь світ, його книги, видані багатьма мовами, викликають живий інтерес. Отець Луїджі Джуссані не створив ніякого нового "навчання" чи напряму в християнстві, він протягом усього життя проповідував живого Христа.

У русі "Comunione e Liberazione" беруть участь не тільки практикуючі католики. Серед волонтерів є і православні, і ті, хто ще не "визначилися" – не ходять ні в православний, ні в католицький храм, але при цьому беруть активну участь в соціальних програмах руху, наприклад, постійно займаються з сиротами в притулках, привертають до цієї роботи своїх друзів.







All the contents on this site are copyrighted ©.