2007-07-30 10:27:15

"Ангел Господній" з Папою у Кастель Ґандольфо


Вчора, 29 липня, перед полуднем, на площі перед літньою папською резиденцією у Кастель Ґандольфо зібралися місцеві вірні та паломники, щоб разом зі Святішим Отцем Венедиктом XVI помолитися молитву «Ангел Господній» та отримати його Апостольське благословення.

«Дорогі брати і сестри! – розпочав своє звернення до присутніх Венедикт XVI, – Я радію з можливості знову перебувати тут, у Кастель Ґандольфо, в родинному середовищі цього містечка, де збираюся зупинитися, якщо Бог дасть, на решту літнього періоду». Далі Святіший Отець ще раз подякував Господеві за чудове перебування у горах, звідки він повернувся минулої п’ятниці, звернувши слова подяки і до всіх тих, які успішно організували його перебування у Лорензаґо.

Далі Венедикт XVI повернувся до теми, яку розпочав минулої неділі, знову зупинившись на темі миру, пригадавши звернення, яке 90 років тому, 1 серпня 1917 року, Папа Венедикт XV скерував до держав, задіяних у першій світовій війні. Черговою нагодою говорити про мир стала iнша важлива річниця, адже 29 липня припадало 50-ліття введення в дію статуту Міжнародної Агенції Атомної Енергетики. Апостольська Столиця, повністю погоджуючись з цілями цієї організації, є її членом від заснування і продовжує підтримувати її починання. Епохальні зміни останніх 50 років засвідчують, що намагання, скеровані на непоширення ядерної зброї, є завжди актуальними та невідкладними, як також прогресивне і узгоджене ядерне роззброєння та поширення мирного та безпечного вжитку ядерних технологій задля автентичного розвитку, що рахується з навколишнім середовищем і є уважним щодо пошкодованого населення. «Бажаю, отже, щоб до логічного завершення дійшли зусилля тих, хто працює задля осягнення цих цілей», – закликав Венедикт XVI, звертаючи увагу на те, що природні ресурси, зекономлені таким чином, могли бути задіяні в проектах розвитку і користі усіх мешканців, а в першу чергу, найубогіших. Папа також наголосив на тому, що гонку озброєнь потрібно замінити спільними зусиллями, аби скеровувати всі ресурси на моральний, культурний та економічний розвиток, наново окреслюючи пріоритети та шкалу вартостей.

«Довірмо знову заступництву Пресвятої Матері нашу молитву за мир, особливо за те, щоб наукові і технічні знання завжди застосовувалися з почуттям відповідальності і задля спільного добра, в повній пошані міжнародного права. Молімося за те, щоб люди жили в мирі, і почувалися братами і сестрами, дітьми одного Отця: Бога», – закінчив своє недільне повчання Святіший Отець Венедикт XVI, після чого разом з усіма присутніми проказав молитву «Ангел Господній» та уділив своє Апостольське благословення.

Перед тим, як традиційно привітати прибулих прочан різними мовами, Венедикт XVI звернувся з закликом, щодо корейських заручників у Афганістані.







All the contents on this site are copyrighted ©.