2007-05-11 13:38:40

Папа Венедикт XVI в Бразилії: проповідь під час зустрічі з молоддю (10 травня 2007 року)


Після читання Євангелії Святіший Отець звернувся із проповіддю португальською мовою, в якій заторкнув дуже багато важливих питань і проблем, які стосуються життя молоді у сучасному світі. Його проповідь переривалась численними оваціями.

Венедикт XVI сказав, що ця зустріч особливо дорога його серцю та пригадав слова святої пам’яті Папи Івана Павла ІІ, який, відвідуючи Бразилію 1991 року, назвав молодих людей найпершими дійовими особами нового тисячоріччя, яким належатиме накреслювати шляхи цього нового етапу в житті людства.

Посилаючись на слова щойно прочитаного Євангелія, Святіший Отець наголосив, що багатий юнак засумував, коли почув, що для того, щоб іти за Христом, треба усе залишити. Папа підкреслив, що тільки Ісус може дати нам відповідь на всі життєві питання, бо тільки у Нього – слова життя вічного.

Папа закликав молодь не втрачати надаремно своєї молодості, не втікати від неї, а жити нею в усій повноті, посвячуючись високим ідеалам віри та людської солідарності. Майбутнє залежить від того, як молодь живе свій теперішній час. А жити треба з ентузіазмом, радістю, але, понад усе, з почуттям відповідальності.

„Ви – це молодь Церкви, - мовив далі Венедикт XVI, - і тому я посилаю вас на велику місію, а саме євангелізувати тих юнаків і дівчат, які блукають цим світом, немов вівці без пастуха. Будьте апостолами молодих. Поділяйте з ними вашу віру, надію і любов, щоб і вони відкрили шлях Божих заповідей і ними крокували до Бога”.

Папа також наголосив на цінності подружнього та родинного життя, а на закінчення закликав молодь до святості життя, віддаючи її під покров Пречистої Діви з Апаресіди, небесної покровительки Бразилії.








All the contents on this site are copyrighted ©.