2007-02-01 10:04:44

Загальна аудієнція з Папою Венедиктом XVI (31 січня 2007 року)


В останній день січня 2007 року дзвони базиліки Святого Апостола Петра знову покликали нас до Ватикану, на загальну аудієнцію із Святішим Отцем Венедиктом  XVI. Зустріч із Папою проходила в переповненому залі імені Папи Павла УІ, де зібралось понад 7.000 паломників та побожних туристів з усього світу.

Сьогоднішнє повчання Венедикт XVI, серед іншого, зосередив на трьох найближчих співробітниках Святого Апостола Павла, а саме на Варнаві, Силі та Аполлосі.
Варнава, уродженець Кіпру, ім’я якого означає «син утіхи», є одним із перших юдеїв, які прийняли християнство. Варнава, чоловік добрий , повний Святого Духа й віри, з великою щедрістю продав свої поля і вручив гроші Апостолам, щоб вони послужили потребам Церкви. Перед християнами Єрусалиму, які побоювались Святого Павла, який перед тим їх переслідував, Варнава став гарантом його навернення та першим супутником його великої місії. Разом із Святим Павлом він брав участь у соборі апостолів в Єрусалимі.

Сила, другий із послідовників Святого Павла, разом із ним євангелізував в грецькому культурному середовищі.

Аполлон, уродженець Александрії, людина вельми культурна та великий знавець Святого Письма, був повний апостольської ревності і не тільки звіщав віру в Христу, але також її вміло поглиблював. Святий Павло, оцінюючи його апостольські труди, послав його проповідувати серед ефесян і корінтян, між якими почались внутрішні чвари, переконуючи їх, що всі є слугами Ісуса Христа.

Всі три учні й співробітники Святого Павла повністю присвятили своє життя Христові та поширенню Євангелія. А сам Святий Апостол Павло, як наголосив Папа, є красномовним прикладом людини, яка відкрита до співпраці у Церкві. Він не бажав робити усього сам, але спирався на підтримку численних співробітників.
«Усі ми, - сказав Венедикт XVI, - як Папа, так і кардинали, єпископи, священики і вірні миряни, є покірними служителями Христа- служимо Євангелію мірою наших дарів.Молімось до Господа, щоб зростало пізнання Христового Євангелія та Його Церкви»
Венедикт XVI підкреслив, що святі були такими людьми, як і ми, вони не впали, таки би мовити, з неба. Також і серед них були проблеми та труднощі, іноді навіть і важкі. Святість не полягає в тому, щоб ніколи не помилитись, але у здатності до навернення, покути, готовності наново розпочинати, а, особливо, у здатності примирення і пробачення. І всі ми можемо навчитись цього шляху святості.

Святіший Отець коротко пояснив свою катехизу французькою, англійською, німецькою та іспанською мовами, окремо привітав вірних з Іспанії, Латинської Америки та Польщі. Він, зокрема, нагадав, що у п’ятницю за новим календарним стилем припадає празник Стрітення Господнього, а це, одночасно, і День богопосвяченого життя. Жертвуючи Дитятко Ісуса в єрусалимській святині, Пресвята Богородиця заохочує кожного і кожну з нас посвятити своє життя Богові і ближнім. «Подякуймо Господеві, - мовив Папа, - за тих усіх, які віддали своє життя Христові, прямуючи шляхом євангельських рад. Доручає богопосвячені особи вашим молитвам!»

Звертаючись до італійської молоді, нагадав, що саме в середу припадає празник Святого Івана Боско, духовного батька і вчителя молодого покоління, якому він невтомно звіщав Євангеліє. Папа заохотив юнаків і дівчат наслідувати приклад Святого Івана Боско, в усій повноті живучи християнським покликанням. До цього святого Венедикт XVI звернувся також і промовляючи до хворих: «Нехай же він (Святий Дон Боско) допоможе вам жертвувати свої терпіння в злуці з стражданнями Христа задля спасіння світу. А молодим подружжям та нареченим побажав, щоб Святий Іван Боско допоміг їм будувати свої сім’ї у вірності любові до Бога та до ближніх.








All the contents on this site are copyrighted ©.