2006-12-24 14:58:16

Недільна молитва «Ангел Господній» із Папою Венедиктом ХVІ на площі Святого Петра у Ватикані 24 грудня 2006 р.


Сьогодні, у переддень Різдва Христового, перед молитвою «Ангел Господній» на площі Святого Петра у Ватикані Святіший Отець Венедикт ХVI виголосив науку, у якій заохотив усіх приготуватись до близької зустрічі із новонародженим дитятком Ісусом. Вселенський Архиєрей зазначив, що у світлі таїнства Воплочення Божого Сина, який стає людиною для нас, ми почуваємось любленими і прийнятими, розуміючи, що в очах Божих, ми є цінними та неповторними. «Різдво Христове допомагає нам усвідомити наскільки цінним є людське життя, життя кожного людського створіння, від першої його миті аж до природного кінця», – наголосив Венедикт ХVI, додаючи, що хто відкриє своє серце новонародженому Спасителеві, що лежить у яслах, повитий пелюшками, отримає від нього можливість новими очима поглянути на наше щоденне життя.

Народжуючись в убогому Вифлеємі, Христос бажає бути поруч із нами, хоче супроводжувати кожного зокрема у його життєвій мандрівці. Правдою є те, що усі ми лише подорожні на цій землі, але завдяки присутності Ісуса ми можемо почуватись у цьому світі як у своєму домі. Проте Спаситель закликає нас зробити цей дім гостинним для кожного. Папа зазначив, що дар Різдва є у братерстві, бо Ісус прийшов для кожного із нас і зробив усіх нас братами. Вселенський Архиєрей наголосив на завданні, яке отримуємо у Різдві Ісуса Христа – будувати разом спільноту справедливості та миру, долаючи усі непорозуміння, протиріччя та труднощі.

«Але Його бажанням є також жити в нас, тобто замешкати у серці кожного із нас» – продовжив Святіший Отець, додаючи: «Але щоб це сталось, необхідно, щоб ми були відкриті і приготовлені Його прийняти, готові зробити Йому місце в наших серцях, в наших родинах, в наших містах». Венедикт ХVI заохотив приготовлятись до таїнства Різдва, від якого нас відділяють лічені години, не забуваючи, що головним героєм свата є саме Він, Ісус Христос. І нехай Пречиста Діва Марія допоможе нам зберегти внутрішній мир, необхідний, щоб відчути глибоку радість Різдва Спасителя.

На закінчення Папа Венедикт ХVI закликав усіх піднести свої молитви до Діви Марії за тих, хто у переддень Різдва є засмучений, самотній, хворий чи терплячий, щоб Мати Божа усіх їх потішила і збагатила радістю. А опісля Святіший Отець уділив усім своє Апостольське Благословення.








All the contents on this site are copyrighted ©.