2006-12-18 15:04:41

Молитва "Ангел Господній" із Папою
Венедиктом XVI 17 грудня 2006 р.


Вчора на площі святого Петра у Ватикані зібрались численні вірні, щоб разом із Папою Венедиктом ХVІ проказати молитву «Ангел Господній» та послухати його недільну науку. На початку своєї катихези Святіший Отець пригадав, що Римо-Католицька Церква у ці дні Адвенту, тобто приготування до Різдва Христового, зустрічає у літургійних текстах заклик до духовної радості, що звучить, зокрема, в словах святого апостола Павла у листі до Филип’ян: “Радуйтеся завжди у Господі; знову кажу радуйтеся (...) Господь близько!” Радість, яку випромінюють богослужбові тексти не є лише для християн, але для усіх людей, а в особливий спосіб для найбідніших, для тих, що бідні духовною радістю.

Вселенський Архиєрей заохотив усіх зокрема пригадати у ці дні про наших братів та сестер на Близькому Сході, в деяких регіонах Африки та й інших частин світу, які переживають драматичну воєнну ситуацію, про осіб хворих та самотніх, про тих, які зазнають духовних труднощів, почуваючи себе залишеними, усіма покинутими: якої радості вони можуть зазнати, у якому кліматі зустрінуть Воплочення Божого Сина? Як поділитись з ними радістю, не шануючи їхні болі та терпіння?! Венедикт XVI закликав також молитовно згадати і про тих, особливо молодих, які втратили значення справжньої радості, намарно шукаючи там, де її знайти неможливо: у відчайдушній погоні за славою та успіхом, у пустих розвагах, в наркотиках та інших негативних формах відчуження. Заклик до правдивої радості є пророцтвом спасіння, передусім, закликом до внутрішнього оновлення.


“Щоб перемінити світ, Бог вибрав скромну дівчину із галилейського села, Марію з Назарету, благовістуючи їй оцим привітанням : “Радуйся благодатна, Господь з тобою.” У цих словах є правдивість Різдва. Бог їх повторює, звертаючись до Церкви, до кожного із нас: радуйтеся, Господь близько. З допомогою Непорочної Діви Марії, у покорі та мужності пожертвуймо себе, щоб світ прийняв Христа, який є джерелом правдивої радості,” – підкреслив Папа Венедикт XVI.

А на закінчення своєї науки Святіший Отець запевнив, що у цей час його молитви скеровані до Господа Бога за численних іракських біженців в Сирії, які задля трагічних причин збройних конфліктів були змушені залишити рідні домівки, батьківщину. Папа закликав усі міжнародні організації та урядові структури поспішити із допомогою цим бідним людям.

А опісля Вселенський Архиєрей посвятив вертепики та статуйки новонародженого Ісуса, які за традицією принесли римські діти, і уділив усім своє Апостольське благословення.








All the contents on this site are copyrighted ©.