2006-12-04 15:19:00

Недільна молитва "Ангел Господній" на площі Святого Петра
3 грудня 2006 р.


Свою недільну катехизу перед проказуванням молитви “Ангел Господній” Святіший Отець Венедикт XVI розпочав подякою Господу Богу за Апостольський Візит до Туреччини, який відбувся минулого тижня. “У ньому я відчував супровід і молитовну підтримку усієї християнської спільноти”, – сказав Венедикт XVI, – а також повідомив, що у середу, на загальній аудієнції, він присвятить більше уваги цьому духовному і душпастирському візитові, який, на думку Папи, може принести добрі і щедрі плоди на дедалі щирішу співпрацю між усіма Христовими учнями та корисніший діалог із мусульманами. Свою вдячність Вселенський Архиєрей висловив теж усім тим, хто у будь-який спосіб спричинився до мирного і плідного перебігу цього Апостольського Візиту.


Папа Венедикт XVI коротко розповів про багату вірою та ентузіазмом католицьку спільноту у Туреччині, яка часто зустрічається із різними труднощами, проте не втрачає надії
.
Святіший Отець пригадав, що цієї неділі Римо-Католицька Церква увійшла у період Адвенту, тобто приготування до Різдва, що є часом очікування на прихід у світ Божого Сина. Христос приходить, щоб бути із нами у кожній хвилині нашого життя, приходить, щоб жити з нами і у нас, щоб примирити нас з Богом та між собою, щоб принести усім людям дар братерства та миру. Саме тому, Адвент є часом надії, часом, коли християни, в молитві та вчинках милосердя, очікують приходу Спасителя.

А щоб перейти цей передріздвяний час з якнайбільшою користю для душі, Папа заохотив усіх вірних звернути свій погляд до Пречистої Діви Марії, яка відповіла на Господній поклик і прийняла Божого Сина з вірою та любов’ю, та разом із Нею у цей час очікування прямувати до Вифлеємської стаєнки. Венедикт XVI також пригадав, що невдовзі вшановуватимемо празник Її Непорочного Зачаття. Подивляймо красу Діви Марії, відблиск Божої слави у Ній, “щоб Бог, який приходить, знайшов у кожному із нас добре та відкрите серце, яке Він зможе наповнити своїми дарами”, – закінчив Святіший Отець.

А після молитви “Ангел Господній” Папа уділив усім своє Апостольське благословення.








All the contents on this site are copyrighted ©.