2006-09-24 12:35:26

Молитва "Ангел Господній" з Папою
24 вересня 2006 р.


В містечку Кастель Ґандольфо поблизу Риму, де знаходиться літня папська резиденція, сьогодні відбулася чергова зустріч Святішого Отця Венедикта XVI з вірними і паломниками, які чисельно зібралися на площі перед апостольським палацом, щоб послухати його повчання, помолитися разом з ним молитву «Ангел Господній» і отримати Апостольське благословення.

У своїй сьогоднішній катехизі Папа коментував уривок з Євангелії від Марка, який сьогодні читається на Літургії в римо-католицьких церквах. Йшлося про це місце, де Ісус знову звіщає учням про свої страждання, смерть і воскресіння. Святий Марко показує контраст між способом думання апостолів і Вчителя. Вони не лише не розуміють Його слова й рішуче відкидають саму думку про те, що Він іде назустріч смерті, але й сперечаються між собою про те, хто є більшим між ними. Ісус пояснює їм свою логіку, яка є логікою любові, яка стає служінням аж до віддачі себе. «Коли хто хоче бути першим, нехай буде з усіх останнім і усім слугою», – читаємо в Євангелії від Марка.

Кожна людська особа, – продовжував Папа, – є захоплена любов’ю, але часто помиляється в конкретних способах її виявляння, і з цієї, початково позитивної тенденції, можуть зродитися грішні наміри і вчинки. Справжнім християнським свідченням є з покорою і спокоєм віддавати своє життя для служіння іншим задля Господа Ісуса, діючи як слуги любові і миротворці. Від декого вимагається і найвищого свідчення кров’ю, як це нещодавно сталося з італійською монахинею Леонелою Сґорбаті в Сомалі. Ця монахиня, яка протягом багатьох років служила вбогим в цій країні, померла вимовляючи слово «прощаю», – «ось найбільш автентичне християнське свідчення, мирний знак протиріччя, який показує перемогу любові над ненавистю і злом», – зауважив Венедикт XVI. Закінчуючи свою катехизу Святіший Отець закликав всіх молитися до Пречистої Діви Марії, щоб допомагала все більше і більше відкривати наші серця Божій любові – таємниці радості і святості.

Після проказування молитви «Ангел Господній» Папа Венедикт XVI уділив Апостольське благословення і привітав прочан найпоширенішими в світі мовами.







All the contents on this site are copyrighted ©.