2006-06-04 10:30:55

Святіший Отець Венедикт XVI звернувся до світового конгресу християнських рухів


У посланні до світового конгресу християнських рухів Святіший Отець закликає учасників сповіщати іншим про радість бути християнами. Передавати «красу Христа» в різних суспільних сферах життя. Він є наш Господь в якому знаходимо красу правди та красу любові. Це є нашою радістю, яка повинна характеризувати поведінку християнина та бути водночас інструментом для просвічення темноти, породженої різними ідеологіями у нашому світі.


У цих закликах Папа запрошує роздумати саме над тим, що суттєво характеризує подію християнства. У ньому ми зустрічаємо Того, хто Тілом та Кров’ю у видимий спосіб історично приніс нам на землю сяйво Господньої слави. Це є краса краси, що повертається в серце людини та супроводжується Його покликанням, що є любов. Однак, - пригадує Папа Венедикт XVI, - що любов також включає в собі і згоду на терпіння, часами аж до тієї міри, що приносить в дар життя між тими, що любляться. У світлі любові Папа закликає християнські рухи приймати вказівки не лише від наслідника Христа, але й від Єпископів різних помісних Церков, будуючи в такий спосіб Тіло Христове.


Протягом століть християнство було проголошене та розповсюджене завдяки новизні життя осіб та спільнот, здібних переконливо передавати свідчення любові, єдності та радості. Саме ця сила покликала багато людей у різноманітні церковні рухи, що передавалися з покоління в покоління. Хіба ж не було прекрасним те, коли віра зростала на лику святих, коли потягнула за собою так багато чоловіків та жінок наслідувати їх. В глибині роздумів, щось подібне робите і ви, - сказав Папа. Через засновників ваших рухів та спільнот вам прояснилося світло Христового лику і ви пішли Його дорогою.


Любим друзям християнських рухів Святіший Отець радить бути завжди прикладом для спільноти, товаришами в дорозі на якій повинні вчитися жити в правді та любові, і яку Христос нам об’явив. Нести світло Христа у всі ланки суспільного та культурного життя. Адже, немає краси, якщо немає правди, яку ми повинні завжди розпізнавати та наслідувати. Немає краси, якщо любов прирівнюється лише до скороминучих сентиментів, щастя до не впійманого марева, а воля деградується в інстинктивність. Тому Папа вкотре закликає нести в цей бурхливий світ свідчення про визволення в Христі.


Захоплююче поєднання між любов’ю Бога та любов’ю близького майбутнього повертає людині красиве життя та дає можливість процвісти з самотності, в якій ми так часто знаходимось. «Будьте будівничими кращого світу в якому проявляється краса людського життя» - продовжує Папа. - Християнські рухи та нові Спільноти сьогодні є світлим знаком краси Христа та Церкви – Його обручниці. Ви належите до живого організму Церкви і вона вам віддячує за вашу місіонерську працю, яку ви вкладаєте в розвиток християнських родин, в збільшення покликань до священичого та монашого стану, що розвиваєте в ваших спільнотах. Віддячує вона вам і за послух, що проявляєте не лише до наслідника Христа, але й до Єпископів місцевих Церков, що разом з Папою є сторожами правди та любові в єдності.








All the contents on this site are copyrighted ©.