2006-02-09 08:52:18

Молитва "Ангел Господній" з Папою
(5 лютого 2006 р.)


Сьогодні, 5 лютого, в Італії відзначається День захисту життя і саме цю тему розгорнув Святіший Отець Венедикт XVI перед молитвою «Ангел Господній», яку він, як і кожної неділі, провів з вірними, зібраними на площі святого апостола Петра у Ватикані, та з усіма тими, хто слухав його по радіо чи телебаченні.

Папа наголосив, що День захисту життя становить цінну нагоду для молитви й призадуми над питаннями захисту і сприяння людському життю, зокрема в хвилинах особливих труднощів.

Венедикт XVI згадав святої пам’яті Папу Івана Павла ІІ, який постійно приділяв увагу цим темам, зокрема в Енцикліці Evangelium vitae (Євангеліє життя), що була опублікована 1995 року і яка становить важливу віху у вченні католицької Церкви щодо цих, таких актуальних і важливих питань. Святіший Отець Іван Павло ІІ не раз наголошував на тому, що людське життя – це найперша цінність, яку слід признати, і Святе Євангеліє закликає завжди шанувати життя людини.


Далі Папа Венедикт XVI звернувся до своєї Енцикліки про християнську любов, (а вона, як знаємо, має назву «Бог є любов» і була оприлюднена 25 січня цього року). «У ній я, - сказав Святіший Отець. – бажав підкреслити важливість служіння милосердній любові, щоб підтримати людське життя та йому сприяти. Перш усього, навіть раніше від діяльних ініціатив, необхідно сприяти правильному ставленню до іншої людини: культура життя, в дійсності, ґрунтується на уважності до інших, без жодних винятків чи дискримінацій.


Кожне людське життя, як таке, заслуговує та вимагає бути завжди захищеним, - наголосив Папа, зауважуючи, що у сучасному суспільстві, яке понад усе шукає добробуту, ця істина часто заперечується, тобто життя вихваляється доти, доки воно є приємним, але його не шанується, коли воно є хворим чи неповноцінним. Однак, випливаючи з глибокої любові до кожної людини, можемо ввести у життя дійові форми служіння життю: як тому, що народжується, так і тому, яке відкинуте за борт життя чи позначене стражданням, особливо в його кінцевій фазі.


«Пречиста Діва Марія, - сказав на закінчення Святіший Отець, - з досконалою любов’ю прийняла Ісуса Христа, Слово життя, що прийшов у світ, щоб люди «мали життя в усій повноті» (Ів 10,10). Ввірмо Їй жінок при надії, родини, працівників сфери охорони здоров’я та волонтерів, які на різні лади посвячуються служінню життю. Зокрема помолімось за тих осіб, які переживають найбільші труднощі».


Проказавши молитву «Ангел Господній», Папа звернувся до присутніх крім італійської також і французькою, англійською, німецькою, іспанською та польською мовами, заохочуючи відважно звіщати світові Євангеліє життя.

Помолімося разом зі Святішим Отцем молитву "Ангел Господній" і приймімо його Апостольське благословення: RealAudioMP3







All the contents on this site are copyrighted ©.