2018-02-11 09:00:00

Dje Papa priti pjesëmarrësit në Kapitullin e përgjithshëm të Kongregatës së Stimatinëve


Kongregata e Stimatinëve apo e Plagëve Shenjte të Zotit tonë, Jezu Krishtit, u themelua nga Gaspare Bertoni (1777-1853), i cili shkroi edhe rregullat, sipas modelit të kushteve të Shoqërisë së Jezuitëve. Emri Stimatinë lindi nga devocioni i Kongregatës për Stimatet - apo Plagët e Krishtit. Kongregata mori dekretin papnor më 16 prill 1855, ndërsa miratimin e Selisë së Shenjtë, më 15 shtator 1890: kushtetuta e saj  u miratua përfundimisht, më il 23 qershor 1925. Duke i pritur stimatinët, Papa i porositi të ecin  në gjumët e themeluesit, duke e aktualizuar karizmën, në përkim me kërkesat e reja të jetës së sotme.

Menjëherë pas Stimatinëve, Françesku priti, në sallën Klementine, edhe drejtuesit dhe personelin e Postave italiane.

 

 
All the contents on this site are copyrighted ©.