2018-01-26 22:08:00

Ngushëllimet e Papës për viktimat e zjarrit në spitalin e Koresë së Jugut


Papa Françesku, në një mesazh ngushëllimi, nënshkruar nga Sekretari i Shtetit tё Vatikanit, kardinal Pietro Parolin, thotë se ёshtё "thellësisht i pikëlluar" nga humbja e jetëve njerëzore shkaktuar nga shpërthimi i një zjarri natën e kaluar në Korenë e Jugut, në Spitalin e Sejong Miryang, duke provokuar vdekjen e së paku 37 personave. Papa  Françesku siguron lutjet për viktimat e për të plagosurit. Dhe shpreh gjithashtu solidaritetin e tij me të gjithë ata njerëz qё janё goditur nga kjo tragjedi. Ati i Shenjtë, u shpreh gjithashtu inkurajimin autoriteteve civile dhe personelit tё emergjencës që ndihmon e mjekon viktimat.

Sipas burimeve tё shtypit lokal, shumica e viktimave të zjarrit në spitalin Sejong në Miryang, vdiqën për shkak të gazrave toksike të lëshuara nga flakët. Menjëherë pas zjarrit, Presidenti i Koresë së Jugut Hënë Jae-in, kërkoi hapjen e menjëhershme të hetimeve për të identifikuar shkakun e zjarrit dhe për të parandaluar që tragjedi tё ngjashme të mos përsëriten mё në të ardhmen.
All the contents on this site are copyrighted ©.