2018-01-19 12:27:00

Më 19 janar 1731 u hap kolegji arbëresh i Shën Adrianit


Me 19 janar 1732 hapet kolegji arbëresh i Shën Adrianit që i dha personalitete të mëdha Kishës e kulturës shqiptare. Pra, si sot, me 19 janar 1732 Kisha Arbëreshe çeli në Kalabri kolegjin e Shën Adrianit, institucion i rëndësishëm për ruajtjen e identitetit dhe kultivimin e vlerave shpirtërore, kulturore dhe etnike të Arbëreshëve.    

Në këtë kolegj studiuan dhe u formuan personalitete të ndryshme kishtare e kulturore  shqiptare si Jeronim De Rada, Markianò, Luigj Gurakuqi, Aleksandër Xhuvani, Kolë Kamsi e të tjerë. Po mbi rëndësinë, rolin e kontributin e kësaj vatre shpirtërore, kulturore dhe atdhetare që e ruajti ndër shekuj shpirtin arbëresh, të dëgjojmë studiuesin arbëresh prof. Zef Chiaramonte nga Palermo.............
All the contents on this site are copyrighted ©.