2017-05-18 10:55:00

Папата му честиташе на Емануел Макрон


Го молам Бог да Ве поддржи – пишува во телеграмата – со верност на богатството на различностите на својата морална традиција и своето духовно наследство, обележани исто така со христијанската традиција, вашата земја секогаш да се зазема во градењето на поправедно и братско општество.

Освен тоа, Папата посакува со почитувањето на разликите и со внимание на оние кои живеат во тешкотии и оние кои се исклучени, новиот француски претседател да придонесе за соработка и солидарност меѓу народите. Нека Франција и понатаму ги поддржува, во Европа и во светот, заземањата за мир и општото добро, за почитувањето на животот и заштитата на достоиснтвото на секој човек и на сите народи – посакува папата Фрањо и на крајот од сѐ срце од Бог повикува благослов за претседателот и на сите француски граѓани.

РВ/к.мк
All the contents on this site are copyrighted ©.