2017-05-05 10:38:00

Бискупот Стојанов на гробот на Гоце Делчев


На 04 мај 2017 во црквата Свети Спас во Скопје, делегација на Католичката црква во Република Македонија, предводена од Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов, го посети и се молеше на гробот на Гоце Делчев, син на Католичката Црква, великан и борец за слободата на Македонија, по повод 114 години од неговата смрт.

После молитвата Скопскиот бискуп Стојанов изјави дека Гоце Делчев е син на Католичката Црква, кому му оддаваат признание и другите христијански цркви и верски заедници, при што истакна дека дедото на Гоце Делчев е еден од потписниците на Кукушката Унија и дека ги поврзуваат корени од исто место.

к.мк
All the contents on this site are copyrighted ©.