2017-03-12 09:00:00

28-vjetori i lindjes së internetit


Sot, kremtohet 28-vjetori i lindjes së internetit. Më 12 mars 1989, Tim Berners Lee, inxhinjer informatik i CERN-it të Gjenevës, i paraqiti eprorit të vet një propozim për optimizimin e shkëmbimit të informacionit ndërmjet seksioneve, laboratoreve dhe grupeve të ndryshme kërkimore brenda institutit. Në atë fletë, që eprori gjeti mbi tryezën e punës, përvijohej një algoritëm, i cili, me bashkëpunimin e inxhinjerit informatik, Robert Cailliau, do të kthehej në World Wide Web.
All the contents on this site are copyrighted ©.