2017-03-10 13:19:00

‘Ju kumtojmë Lajmin e Mirë’. Ta njohim Ungjillin e Lukës me dom Marjan Palokën n. 45


Në rubrikën radiofonike të dielës ‘Ju kumtojmë Lajmin e Mirë’, me dom Marjan Palokën lexojmë Ungjillin e Lukës (n. 45). Kësaj radhe, me dom Marjan Palokën përshkojmë e komentojmë kreun 12,49-59 të Ungjillit të Lukës. Këtu flitet për Jezusin si shkak përçarjeje, sepse Ai thotë se ‘erdhi për të sjell zjarrin’, shprehje simbolike që mund të merret vesh në disa mënyrë: vetë Shpirtit Shenjt, ose zjarrin që do t’i pastrojë e do t’i ndezë në dashuri nga Kryqi. Sa dashuri ka shkaktuar Jezusi në zemrat e ndjekësve të vet, por edhe sa mëri e urrejtje patën armiqtë e tij dhe ende kanë kundër besimtarëve tij. Po më tepër ta dëgjojmë komentin e dom Marjan Palokës... 
All the contents on this site are copyrighted ©.