2017-03-06 16:13:00

Do të paraqitet përmbledhja e re Martin Camajt: “Vepra poetike”.


Shtëpia botuese Onufri në bashkëpunim me Degën e Albanologjisë në Ludwig-Maximilians-Universität München organizojnë një mbrëmje letrare me rastin e 25-vjetorit të vdekjes së Martin Camajt.

Miq dhe bashkëpunëtorë të Camajt nga Gjermania, Italia, Kosova dhe Shqipëria do të sjellin kujtimet e tyre.

Aktorë të Teatrit Eksperimental Kombëtar do të recitojnë poezi të zgjedhura nga vepra poetike e Camajt.

Do të paraqitet përmbledhja e re Martin Camaj - “Vepra poetike”.

Mbrëmja do të mbahet me 9 mars, në ora 18:00 në Sallën Balsha në Hotel Tirana International, ku do të jetë e pranishme edhe zonja Erika Camaj.

Nga poezia e Camajt citojmë:

 Vrasja e Poetit   

Liria e fshehun mbas vargjeve
Të poezisë
Nuk ishte vetëm:
Para tyne rrishin galuc roje
Shpend mishngranës
Me fytyrë njerëzore.

E ti ishe për ta nji bletë
Tue u rropatë ka drita në qelq,
andej kufijve të botës
njerëzore.

 
All the contents on this site are copyrighted ©.