2016-09-23 14:54:00

Папа: світ потребує нашої спільної молитви за мир


«Не існує бога війни», – наголосив Вселенський Архиєрей у проповіді під час Служби Божої у вівторок, 20 вересня 2016 р., в каплиці «Дому Святої Марти» у Ватикані, перед тим, як вирушити в Ассізі, де того дня відбулось міжрелігійне моління за мир. Провідник вказав на те, що сьогодні світ перебуває у війні, світ страждає від сутичок та воєн, тому просто необхідно стати навколішки і всім разом, незважаючи на наші релігійні відмінності, гаряче молитись Господеві, благаючи у Нього про мир у світі.  

Війна, нелюдяність бомбардування, що спричинюють численні смерті і каліцтва та унеможливлюють надавання гуманітарної допомоги найбільш потребуючим, – це діло диявола, який бажає смерті кожного, вважає Вселенський Архиєрей. Саме тому, необхідним є молитись, а навіть плакати за мир. Проповідник підкреслив, що всі віровизнання об’єднані у переконанні про те, що «Бог є Богом миру».     

Єпископ Риму вказав, що у той день багато чоловіків і жінок, приналежних до різних релігій, прямують до містечка Ассісі. І їхнім бажанням не є зробити якесь видовище, але лише, щоб молитись і молитись за мир.

Біблійний уривок з книги Приповідок, який був прочитаний того для під час Святої Меси, пригадує нам, що той, хто закриває свої вуха перед воланням нужденного, також у свою чергу буде не вислуханий. Якщо ми сьогодні закриватимемо наші вуха на волання всіх тих людей, які терплять з причини воєн, то не будьмо такими впевненими, що коли ми самі будемо у труднощах, будемо почуті.

Часто війна нас не лякає, ми хвилюємось через якийсь терористичний акт, але він є нічим у порівнянні з тими місцями, де день і ніч падають бомби і викликають смерть багатьох дітей, похилих віком осіб, чоловіків та жінок… Війна не є далекою реальністю, адже вона заторкує всіх. «Війна розпочинається у серці», – підкреслив Папа, заохотивши всіх до щирої молитви, щоб Господь подав нашому серцю мир, щоб вирвав з нього усяке бажання пожадливості, жадібності та боротьби. «Нехай наше серце буде серцем чоловіка чи жінки миру», – закликав Вселенський Архиєрей, пригадуючи, що бажання миру повинно бути спільним для всіх Божих дітей, без огляду на відмінні віровизнання.








All the contents on this site are copyrighted ©.