2016-09-21 14:03:00

Папа Франциск: Прощення – це серце милосердя


Не існує альтернативи для милосердної любові. Вона – це єдиний шлях, яким маємо крокувати. Ці думки підкреслив Папа під час загальної аудієнції у Ватикані в середу 21 вересня 2016 року. Аудієнція відбулась у два етапи – спочатку в залі імені Павла VІ Святіший Отець мав зустріч з хворими, а потім на площі святого Петра з тридцяткою тисяч паломників з усього світу.

Катехиза Папи була присвячена роздумуванню над гаслом Надзвичайного Ювілею Милосердя –  «Милосердні, як Отець, що у Небі».

Папа Франциск підкреслив, що християнська досконалість полягає в тому, щоб бути милосердними.  Він зазначив, що людська любов не може бути виміряна з Божою любов'ю. Однак, Ісусові учні повинні бути знаком, знаряддям, свідками Його милосердя. Тому кожен християнин покликаний стати свідком милосердя, а це стається на шляху до святості.

Святіший Отець зазначив, що для християн бути милосердним означає прощення і давати. Він зазначив, що «прощення є опорою, яка підтримує життя християнської громади» Папа вказав, що ми не можемо осуджувати ближнього, що згрішив, бо тоді пориваємо з братерством і легковажимо Божим милосердям.  Маємо обов'язок відновити його гідність дитини Небесного Отця і супроводжувати його на шляху навернення»,  – сказав Святіший Отець.








All the contents on this site are copyrighted ©.