2016-03-17 13:54:00

Папа: християнська надія підтримує, дає радість та душевний мир


Християнська надія – покірна і сильна чеснота, що підтримує нас та не дозволяє “потонути” у  різних життєвих труднощах. На цьому наголосив Папа Франциск у проповіді під час ранкової Святої Меси у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» у четвер, 17 березня 2016 року. Проповідник підкреслив, що надія на Господа ніколи не розчаровує, є джерелом радості та дає мир нашому серцю.

Вселенський Архиєрей побудував свою проповідь на біблійному уривку, де святий євангелист Йоан передає діалог Ісуса із законовчителями, із якого довідуємось про важливість надії у житті кожного християнина. На своїй життєвій дорозі праотець Авраам мав різні труднощі, однак, він повірив Господеві і послухався Його, розпочавши шлях до обіцяної землі.

Проповідник наголосив, що через усю історію спасіння проглядається провідна нитка надії, від Авраама до Ісуса Христа, тієї надіє, що є джерелом радості. Сьогодні, через прочитані під час Святої Літургії біблійні уривки, Церква заохочує нас в молитві просити у Господа Бога благодаті, щоб вберегти надію. А святий Павло закликає надіятись навіть проти надії. Коли вже нема людської надії, то, однак, є та чеснота надії, яка допомагає нам прямувати вперед, незважаючи на жодні труднощі; саме ця надія стає для людини джерелом радості та миру; надія ніколи не розчаровує.  

Серед іншого, Святіший Отець вказав на те, що не є складно відповісти на запитання про те, чи я маю віру і любов чи ні. Однак, значно складнішими є роздуми над присутністю надії у житті людини, адже вона пов’язана з життєвою радістю та миром.  

«Той Бог, Який покликав Авраама і вивів його з рідної землі, не виявляючи того, коди його веде, є Тим самим Богом, Який йде на хрест, щоб виповнити дану обіцянку. Він є Тим самим Богом, Який в повноті часів вчиняє, що ця обіцянка стає реальністю для усіх нас», – мовив Папа Франциск, наголошуючи на тому, що християнська надія є тією чеснотою, що дає християнинові можливість прямувати вперед, незважаючи навіть на його гріхи. У важкі життєві моменти надія завжди з християнином: тиха, покірна, але сильна.








All the contents on this site are copyrighted ©.