2016-01-28 13:34:00

Папа Франциск: Християнин великодушно несе у світ Христове світло


Християнин має благородне серце, адже є сином щедрого Отця, Який розкриває обійми, щоб великодушно всіх прийняти. Такою була провідна думка проповіді Папи Франциска під час Святої Меси, яку він очолив в «Домі Святої Марти» у Ватикані у четвер, 28 січня 2016 року.

Коментуючи євангельський уривок, в якому розповідалось про те, що світло не призначене для того, щоб його ховати під ліжко чи деінде, але щоб поставити на свічнику і, таким чином, освітлювати приміщення, Вселенський Архиєрей наголосив, що завданням християнина є бути тим світлом, яке освітлює. Кожен із нас отримав Христове світло під час Святого Таїнсва Хрищення і тому повинен ним ділитися, тобто, бути свідком. Коли християнин вирішує не ділитися, не показувати Божого світла іншим й обирає темряву, то ця темрява входить у його серце. Християни – це свідок, який свідчить іншим про Ісуса, про істинне Світло, Яке слід поставити на свічниках свого життя.

Далі Єпископ Риму наголосив на словах євангельського уривку про те, що якою мірою міряємо, такою і нам відміряють. Іншою рисою християнина, за його словами, є великодушність, адже він є сином Доброго Отця, у Якого велике серце. Також і серце християнина повинно бути завжди відкритим до інших, воно не може замикатись у власному егоїзмові перед ближніми.

Як зауважив проповідник, коли входимо у світло Христове, коли входимо у дружні стосунки з Ісусом, коли дозволяємо, щоб нас провадив Святий Дух, тоді наше серце стає відчиненим та великодушним. Отож, християнин не є тим, хто здобуває, але тим, хто втрачає. Однак, втрачає, щоб здобути щось інше, щоб здобути Христа, щоб бути Його справжнім свідком.

Цю Службу Божу із Вселенським Архиєреєм співслужили священики, які відзначають 50-річчя свячень. Вітаючи ювілярів, Папа наголосив, що вони 50 років перебувають на шляху світла і свідчення про Христа, 50 років великодушно несуть світло на своєму свічнику. «Лише Бог і ваша пам’ять знають, скільки людей ви прийняли з великодушністю та добротою батька чи брата… Скільком людям, що мали притемнене серце, ви дали світло, світло Ісуса. Дякую. Дякую за те, що ви зробили у Церкві, для Церкви і для Ісуса!» – мовив Святіший Отець.








All the contents on this site are copyrighted ©.